Ingezonden persbericht


Alkmaar, 2 maart 2006

PvdA Alkmaar mede organisator Dunya Vrouwenfeest 12 maart 2006

In Alkmaar Noord hebben 8 vrouwen van verschillende culturele achtergronden uit o.a. Nederland, Marokko, Iran, Mexico en de Antillen samen een feestelijke bijeenkomst georganiseerd op zondagmiddag 12 maart 2006. In het kader van 'ontmoeting' inzake internationale vrouwendag. De naam 'Dunya' wordt gebruikt in verschillende culturen en betekent: `Wereld' en daarom is er voor deze naam gekozen. Deze feestelijke bijeenkomst is voor vrouwen bedoeld en wordt door vrouwen georganiseerd.

Achtergrond van het feest
Vrouwen fungeren als bindmiddel in een wijk. Vrouwen doen meer op intuïtie en besteden meer aandacht aan de woonomgeving en het creëren van een prettige sfeer. Er bestaat wel enigszins onderling contact van vrouwen met dezelfde culturele achtergrond in Alkmaar Noord, maar er bestaat nog nauwelijks contact van vrouwen met verschillende culturele achtergronden. Ervan uitgaande dat vrouwen voor een sterke sociale cohesie kunnen zorgen in de buurt willen wij vrouwen met elkaar in contact te laten treden op een leuke ontspannende feestelijke bijeenkomst. Het feest is gericht op de positieve kant van de culturele verschillen en wij gaan er van uit dat mogelijke problemen sneller op te lossen zijn als men elkaar kent en gebruik kan maken van elkaars netwerken. Met alle vrouwen kunnen wij veel bereiken. De organisaties die zich veel bezig houden met activiteiten of kennisverzameling voor vrouwen zullen hierin ook veel inspiratie kunnen vinden.

De toegang is gratis en wij hebben een leuk enerverend programma. Wij hopen een grote groep vrouwen te ontvangen op zondagmiddag!

Tekst uitnodiging
Locatie: Wijkcentrum Daalmeer, Johanna Naberstraat 75-77, Alkmaar Aanvang: 13.00 uur tot 16.00 uur
Toegang: voor vrouwen en neem je buurvrouw mee! Entree: Gratis
Intercultureel programma:
Ontvangst met koffie en thee
Welkomstwoord door de burgemeester M. van Rossen Modeshow uit diverse landen
Zang

Gedicht / verhaal
Folkloristische dans uit Curaçao
Stands: o.a. Vrouwen van Nu, Wereldwinkel, COS, Participatieteam, Henna schilderen en het 8 maart comité. Kinderhoekje aanwezig in de zaal

www.pvdaalkmaar.nl

Voor meer informatie Tel. 072-5614128, Ineke van Exter Raadslid PvdA e-mail: i.vanexter@quicknet.nl

PvdA Alkmaar Tel (072) 515 95 47 persbericht
Fax (084) 744 68 90 Kasteellaan 35 info@pvdaalkmaar.nl 1829 BG Oudorp www.pvdaalkmaar.nl


---- --