Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Aftrap speelgoedactie voor kinderen in Slowakije

Door een unieke samenwerking tussen de gemeente Utrecht, brandweer, het bedrijfsleven en diverse scholen en sportverenigingen in de regio Utrecht, is er een inzameling van speelgoed op gang gekomen voor wees- en gehandicapte kinderen in Slowakije. Op zondag 12 maart om 11.45 zullen vele honderden kinderen op De Brink in Breukelen de aftrap van de aktie verzorgen door het in Breukelen ingezamelde speelgoed in een speciale Doktor Klaun vrachtauto te laden. Daarna zullen de kinderen in 8 bussen naar het stadion van FC Utrecht gaan om daar de voetbalwedstrijd tegen Heerenveen bij te wonen. De aktie is tot stand gekomen nadat in mei vorig jaar een delegatie uit Utrecht en omgeving in het kader van Internationale Kinderdag op bezoek geweest naar de stad Trencin in Slowakije. Deze delegatie is daar betrokken geweest bij het overhandigen van speciaal gemaakte rolstoelen, scootmobielen aangepaste bedden en ander medische hulpmiddelen.
Daarbij werd er ook speelgoed uitgedeeld aan wees- en gehandicapte kinderen en is er o.a. door spelers van FC Utrecht een recratiezaal opgeknapt in een kindertehuis.
Dit alles gebeurde ter ondersteuning van een door Hoek transport in 2002 opgestarte stichting in Slowakije, de Doktor Klaun Foundation. De Doktor Klaun foundation (www.drklaun.nl) richt zich naast het bezoeken van clowns aan kinderen in diverse weeshuizen, kindertehuizen, jeugdinrichtingen etc. op de aanschaf, distributie en onderhoud van gebruikte medische voorzieningen. In Utrecht zullen alle brandweerkazernes de komende weken geopend zijn voor het inleveren van speelgoed . Kinderen die daar komen aanleveren kunnen op de foto met de brandweermannen, die het ook zullen controleren en waar nodig repareren en verpakken. Op 25, 26 en 27 mei zal er, ook weer in het kader van de internationale kinderdag, tot overhandiging van de spullen aan de Doktor Klaun stichting in Slowakije worden overgegaan, wat zal worden begeleid door wederom een grote delegatie uit Utrecht. Dit keer zullen er door de delegatie badkamers worden gerenoveerd in een gezinsvervangend tehuis. Ook zullen er, net als vorig jaar, een aantal electrische rolstoelen speciaal worden aangepast aan zwaar gehandicapte kinderen, die ze bijvoorbeeld alleen met hun voetjes kunnen besturen.

Voor nadere informatie:

Jacques van der Linden

Hoek bv

T: +31 (0)30 2626744
F: +31 (0)30 2615404
M: +31 (0)6 22550212

www.hoektransport.nl / www.drklaun.nl / www.drklaun.sk