Ingezonden persbericht


Persbericht

Zondagwandeling langs subtropische kuipplanten Hortus botanicus Leiden

Méditerranée zo blauw, zo blauw..
Zondagwandeling

Zondag 12 maart 2006

De reisgidsen komen weer tevoorschijn, plannen worden gemaakt. Het grote Zuiden lokt! Een wandeling met Art Vogel, kaschef van de Hortus, langs Citrus, Olijf en Granaatappel is een (bijna) gratis lesje subtropische tuinbouwkunde. Al bijna zijn hele botanische leven lang rijdt hij in voor- en najaar de grote kuipplanten in en uit de Oranjerie. Af en toe zet hij stevig het mes in bossen laurier, snijdt dikke lagen wortels weg en maakt van mediterrane doorgroeiers super Bonsaibomen. Wie kuipplanten wil houden in het hoge Noorden moet daar wel wat voor doen. Zomers buiten, 's winters binnen. Niet te veel water, niet te weinig, aanvallen van dopluis afweren. Af en toe de snoeischaar durfen hanteren en dan ..genieten en wegdromen. Op de geur van sinaasappelbloesem naar de Algarve en met het roze van oleander voor ogen naar een terras in Toscane!

(Een bestand op hogere resolutie van de foto's bijgevoegd in het emailbericht kan worden aangevraagd via: veen@hortus.leidenuniv.nl )

Zondagwandeling 12 maart 2006: Méditerranée zo blauw, zo blauw..

Waar

Hortus botanicus Leiden Rapenburg 73 Leiden

Wanneer

Zondag 12 maart 2006

Aanvang

12.00 uur bij de hoofdingang van de Hortus botanicus Leiden

Duur

Ongeveer een uur

Kosten

Bijbetaling van 1,50 euro op de normale entree

Volwassenen

4 euro

4-12 jaar

2 euro

Museumkaart geldig

Informatie

071 - 527 7249 / www.hortusleiden.nl

Aan de redactie

Voor informatie over deze zondagwandeling kunt u contact opnemen met:

Stans van der Veen: 071 - 527 5144

7 maart 2006, Leiden

(U maakt momenteel deel uit van de verzendlijst voor Persberichten uit de Hortus botanicus Leiden Mocht u hier geen prijs meer op stellen stuur dan een antwoordmail en vermeld in de onderwerpbalk het woord afzeggen. Uw emailadres wordt dan van de lijst verwijderd.)


---- --