TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 09-03-2006

Televisie
TROS KOFFIECONCERT
Uitzending zondag 12 maart
Nederland 2 - 11.00 uur

MUZIKALE PORTRETTEN IN TROS KOFFIECONCERT

Zondag 12 maart is het eerste deel te zien van een 14-delige serie muzikale portretten van de grootste klassieke componisten. In iedere aflevering van TROS KOFFIECONCERT staat één componist centraal. Muzikanten, acteurs en dansers geven de kijker een indruk van het leven van de talentvolle genieën, die tot op de dag van vandaag nog steeds grote bekendheid genieten.

In de eerste aflevering staat Claude Debussy (1862-1918) centraal. Debussy was een Franse componist die vernieuwing bracht binnen de klassieke muziek. Hij werd geboren in Saint-Germain-en-Laye, Yvelines, Frankrijk. Ofschoon zijn ouders niet aan muziek deden, werd zijn talent spoedig ontdekt. Debussy liep het conservatorium af waar hij onder anderen met Ernest Giraud studeerde. Hij leefde en werkte vooral in Parijs waar zijn fraaie werken ontstonden, maar deed veel indrukken op van reizen naar Beiroet in 1888 en 1889 en door het horen van Javaanse muziek in 1889. Debussy heeft de muziek van de laatste eeuwen in heel nieuwe banen geleid.

In de aflevering van TROS KOFFIECONCERT van zondag 19 maart staat de Duitser Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847) centraal.




TROS