A'dam: Wensmo-nu-ment op scholen

www.hetgoededenken.nl geeft voorzet

AMSTERDAM, 20060312 -- Een A'damse ouder doet zondag 12 maart een voorzet tot een Wensmo-nu-ment voor scholen. Initiatiefnemer van www.hetgoededenken.nl, Willem de Wit, gelooft in wensen en verlangens. Zijn verlangen is dat het Wensmo-nu-ment een landelijke traditie wordt.


Wensmo-nu-ment voor scholen

Wat? Nederland kent stoeptegels en hekwerken met lichtjes, wensen en bloemenzeeën na het passeren van 'zinloos' geweld. Waarom dit herdenken niet aanvullen met zinvol verlangen vieren?

Hoezo? Verlangen is een natuurlijk onderdeel van het leven. Verlangen richt aandacht op wat je wèl wilt, in plaats van wat je niet wilt. Verlangen is héél gezond! Verlangens uiten en delen helpt verlangens echt waar te maken! Daarnaast.... door samendoen zeg je tegen elkaar dat iets je wat waard is. Het is ook gewoon gezelliger, zo met z'n allen.

Hoe? Samen denken en praten op school? - elders? - over verlangen. Afsluiting op plein of in hal op een namiddag. Georganiseerd door leerlingen. Hekwerk, tafel... Daarop zaken die verlangens uiten... bloemen, briefjes, boetseerwerk... Eigen muziek, wat korte verhalen, gedichten... Uitnodigen: familie, buren, bedrijven uit de omgeving. Stalletje met drankjes, choco, hapjes, fakkels...



Ingezonden persbericht