Gemeente Hulst


Persbericht - 11.03.2006

Koninklijke onderscheidingen

Zaterdag 11 maart 2006 vierde de KBO-afdeling Clinge haar 50-jarig bestaan.
Tijdens deze viering reikte burgemeester J.F. Mulder namens Hare Majesteit om 10.45 uur drie Koninklijke Onderscheidingen uit.

Mevrouw M.M. Goossens-Ivens, mevrouw M.J. Vonck-van der Keelen en mevrouw M.J. Bracke-Koster hebben de onderscheiding ontvangen vanwege hun bijzondere verdiensten voor de Katholieke Bond van Ouderen, afdeling Clinge.

Mevrouw M.M. Goossens-Ivens (1929)
Mevrouw Goossens-Ivens wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij zet zich op bijzondere wijze in voor de Katholieke Bond van Ouderen, afdeling Clinge, waarvan zij tevens vice-voorzitter is. Zij organiseert de maandelijkse bingobijeenkomst en zet koffie voor de biljarters, kaarters, dansers en koersballers. Sinds 1970 is zij actief als werkend lid van de EHBO St. Bernardus, afdeling Clinge. Daarnaast is zij collectant voor het Rode Kruis, de Nierstichting en het Reumafonds. Zij helpt achter de bar bij voetbalvereniging Clinge en is vrijwilliger bij de Sterrefeesten. Ook verricht zij hand- en spandiensten voor buren en bekenden die slecht ter been zijn. Zij haalt en brengt deze mensen naar verschillende locaties en doet af en toe boodschappen.
Mevrouw Goossens staat bekend als behulpzaam en als iemand die altijd voor iedereen klaarstaat.

Mevrouw M.J. Vonck-van der Keelen (1920)
Mevrouw Vonck-van der Keelen wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ook zij zet zich op bijzondere wijze in voor de Katholieke Bond van Ouderen, afdeling Clinge. Zij is medeorganisator van de maandelijkse bingobijeenkomst en haalt de noodzakelijke boodschappen daarvoor. Bovendien zet zij koffie voor de biljarters, kaarters, dansers en koersballers.
Daarnaast is mevrouw Vonck sinds 1970 actief als werkend lid van de EHBO St. Bernardus, afdeling Clinge.

Mevrouw M.J. Bracke-Koster (1922)
Mevrouw Bracke-Koster wordt eveneens benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij zet zich op bijzondere wijze in voor de Katholieke Bond van Ouderen, afdeling Clinge. Zij is aanwezig bij alle activiteiten van de KBO en is medeorganisator van de maandelijkse bingobijeenkomsten. Zij koopt daarvoor de prijzen in. Tijdens bestuursvergaderingen en diverse andere activiteiten, schenkt zij koffie.

---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Jolanda Hartman.
Tel : 0114-389137
Email: jha@gemeentehulst.nl

overige persberichten