Digitale Gemeente Houten

In De Wieck geschoten: Infected Mind

zondag 12 maart 2006 - Bron: Jos Verboom

Of het door de kou buiten kwam of dat er andere factoren in het spel waren, wie het weet mag het zeggen, maar het publiek was bij de Popavond maar in kleine getale op komen draven. Niet dat de band er minder om speelde. Infected Mind speelt, op eigen nummers gebaseerde, pittige gitaarrock met een Bluesy ondertoon. Dit laatste is een gevolg van het regelmatig gebruik van de mondharmonica door zanger Pieter Epskamp.
De bezetting is vrij standaard: bassist en drummer (het was het laatste optreden met deze band voor invaldrummer Ron Bijland), twee gitaristen en een zanger.
In de pauze stelde ik aan gitarist Paul v.d. Zijde de vraag wat een jonkie bezielt om met vier oude knarren te spelen. Ach, reageerde hij laconiek: Ze rocken nog goed.
"Bovendien", zo vervolgde hij, "bij het volgende optreden doet de nieuwe drummer mee. Die is pas 21. Dat heeft twee voordelen: ben ik niet meer de jongste en gaat de gemiddelde leeftijd een stuk omlaag." Het tweede gedeelte van het optreden kende een valse start doordat de zangversterking het er bij liet zitten. Gelukkig was er een in de buurt wonend lid van het Houtens Popcollectief in de zaal en was vervangende apparatuur snel geregeld.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).