Arbocuratieve IdeeënKoffer

Welkom

Welkom bij de Arbocuratieve IdeeënKoffer. Door op het plaatje van de koffer te klikken komt u direct in de database met producten. De Arbocuratieve IdeeënKoffer is een website vol met hulpmiddelen voor initiatiefnemers, projectleiders en stafmedewerkers die vinden dat de begeleiding en zorg voor mensen met arbeidsrelevante aandoeningen beter kan en daarmee aan de slag willen.

Bij de zorg voor één patiënt of werknemer met een arbeidsrelevante aandoening zijn vaak meerdere professionals betrokken. Die werken soms langs elkaar heen en maken onvoldoende gebruik van elkaars expertise. Het gevolg is dat herstel onnodig lang duurt.
Om dat te verbeteren, moeten professionals in een regio samenwerken. Als diverse disciplines elkaar leren kennen, een goed beeld krijgen van ieders werkwijze en hun aanpak op elkaar afstemmen, kan verzuim en arbeidsongeschiktheid beperkt worden. En daar hebben talrijke partijen baat bij, niet in de laatste plaats de werknemer/patiënt zelf!

Voorbeelden, hulpmiddelen, materialen

In de verschillende projecten zijn talrijke effectieve manieren ontwikkeld om disciplines met elkaar in gesprek te brengen. De zorg voor arbeidsrelevante aandoeningen kan dan soepeler verlopen. Op deze site kunt u grasduinen in die ervaringen. U kunt ruim 100 voorbeelden, hulpmiddelen en materialen gebruiken om nieuwe ideeën op te doen of uw eigen plan te spiegelen aan de ervaringen van anderen. Stap voor stap kopiëren wat in een andere regio goed werkte? Waarom niet! Producten aanpassen aan uw specifieke situatie? Nog beter!

Het geheim van de kok (interviewfragmenten)

Een aanpak voor verbetering gaat pas écht resultaten opleveren als die goed wordt afgestemd op de aangrijpingspunten in uw regio. Of een stapel recepten leidt tot een smakelijke maaltijd is het geheim van de kok. Een aantal projectleiders van Medwerk licht een tipje van de sluier op; zij vertellen hoe zij de hulpmiddelen uit de Arbocuratieve IdeeënKoffer hebben ingezet om bij wijze van spreken een diner te realiseren waarover nog lang wordt nagepraat. Pas als een interventie werkelijk sporen trekt in de praktijk van alledag wordt de kans groot dat professionals hun oude routine inruilen voor een nieuwe.
In de fragmenten van interviews met de projectleiders kunt u zich laten inspireren door hun stuurmanskunst.

De interviewfragmenten staan bij elkaar op de pagina: filmpjes projectleiders, maar u kunt ze ook tegenkomen in de database met producten.

ZonMw

Laan van Nieuw Oost Indië 334
2593 CE Den Haag
info@zonmw.nl 070 3495111