Politie Gelderland-Zuid

Alcoholcontroles op zaterdagavond

Regionaal, 12-03-2006 o Op meerdere plaatsen in de regio heeft de politie zaterdagavond gecontroleerd op alcoholgebruik in het verkeer. Tijdens deze controles werden vijf bestuurders, waarvan twee beginnend bestuurder, aangehouden.

Het team Verkeershandhaving controleerde tussen 20.00 uur en 04.00 uur 542 weggebruikers op de Van Heemstraweg in Beuningen en bij industrieterrein Bijsterhuizen in Wijchen. Vier bestuurders zaten met teveel drank op achter het stuur, waarvan één beginnend bestuurder.

In Tiel hebben mountainbikers van politie op de Sint Walburgstraat en de Binnenmolenstraat rond middernacht 30 weggebruikers laten blazen. Niemand reed hier onder invloed.

Team Culemborg hield in de nachtelijke uren in deze plaats staande controles op de Wethouder Schoutenweg en de Vlinderlaan. Bij 69 bestuurders is een blaastest afgenomen. Eén dronken bestuurder werd aangehouden.

Het team Bommelerwaard controleerde tussen 20.00 uur en 04.00 uur in Zaltbommel, Hedel en Velddriel. In totaal 35 bestuurders werkten mee aan een blaastest. Op de Uithovensestraat in Hedel werd een beginnend bestuurder aangehouden voor rijden onder invloed.

Tussen 16.00 uur en middernacht voerde politieteam Neder-Betuwe in haar gebied rijden controles uit. Tijdens deze controles is bij zo'n 35 weggebruikers een blaastest afgenomen. Niemand reed onder invloed. (08)