Politie Gelderland-Midden

Beschonken Scherpenzeler aangehouden na aanrijding
Publicatiedatum: 12-3-2006 12:08:22

Ederveen - De politie heeft vrijdagavond op de Hoofdweg in Ederveen een 21-jarige automobilist uit Scherpenzeel aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man was omstreeks negen uur betrokken geraakt bij een aanrijding met een 22-jarige automobiliste uit Veenendaal. De aanrijding ontstond doordat de Scherpenzeler als gevolg van een verkeerssituatie moest afremmen. De Veenendaalse, die achter de Scherpenzeler reed, kon haar auto niet tijdig meer tot stilstand brengen en botste er achterop. Niemand raakte daarbij gewond. Gewaarschuwde agenten roken alcohol bij de Scherpenzeelse automobilist. Die ontkende overigens zelf gereden te hebben. Volgens getuigen zou hij echter na de aanrijding van plaats gewisseld hebben met zijn passagier. De agenten hielden de Schepenzeler vervolgens aan en lieten hem de ademanalyse ondergaan. Daarbij werd een promillage gemeten van 0,69 (ongeveer anderhalf keer de norm). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Vier drankrijders aangehouden bij alcoholcontroles
Publicatiedatum: 12-3-2006 12:07:40

Barneveld - Bij twee alcoholcontroles in Barneveld en Hoevelaken in de nacht van zaterdag op zondag zijn door agenten van het verkeershandhavingsteam vier drankrijders aangehouden. Van één bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd.
In de avonduren tussen half negen en half twaalf werd gecontroleerd op de Oosterdorpsstraat in Hoevelaken. Ruim 460 bestuurders moesten blazen. Onder hen waren er drie die te diep in het glaasje hadden gekeken. Het hoogst gemeten promillage was 0,83 (ongeveer anderhalf keer de norm).
In Barneveld werd tussen één en drie uur 's nachts gecontroleerd op de Plantagelaan. Daarbij werden 113 bestuurders aan een blaastest onderworpen. Onder hen was een 20-jarige automobilist uit Voorthuizen die een alcoholpromillage had van eveneens 0,83. Aangezien het hier om een zogenaamd beginnend bestuurder ging, waarvoor sinds kort andere normen gelden, raakte hij zijn rijbewijs kwijt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---