Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 maart 2006

Jan Camphuis: 053-4555588

Alcoholcontrole in Enschede-Oost

Enschede

In het werkgebied van de afdeling Enschede-Oost van de politie Twente is in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 maart een alcoholcontrole gehouden. Op een zestal plaatsen in het gebied is tussen 23.00 en 05.00 uur gecontroleerd. Een groot aantal bestuurders cq bestuursters moest op straat blazen. Zeven van hen werden meegenomen naar het bureau voor het ondergaan van de ademanalyse. Van twee, Enschedeërs van 39 en 41 jr., is het rijbewjjs ingevorderd. De 39 jr. had een promillage van 1.38 promille en de 41 jr. blies 1.58 promille. Daarnaast werd van een 25 jr. Enschedeër de auto in beslag genomen. Hij blies op de ademanalyse 0,7 promille, maar had tevens nog een ontzegging van de rijbevoegdheid. Ook kon zijn auto voor de belastingdienst in beslag genomen worden. Naast de processen-verbaal voor het rijden onder invloed werd nog een aantal processen-verbaal uitgeschreven voor o.a. het rijden in de auto terwijl de voorruit niet sneeuwvrij was gemaakt en het niet dragen van de gordel. (06-031812)

Hennepplantage geeft wateroverlast

Enschede

Politiemensen ontdekten zaterdagmorgen 11 maart dat een gemelde waterlekkage veroorzaakt werd door een hennepplantage bij de bovenburen. Even over tienen werd gemeld dat mensen aan de Dommelstraat in Enschede last hadden van wateroverlast. Dit bleek bij controle afkomstig van de bovenburen. Omdat deze niet thuis waren werd met behulp van de brandweer de voordeur van de bovenburen geforceerd en werd op een van de slaapkamers een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. Na overleg met de officier van justitie werd besloten het geheel, 194 bijna oogstrijpe planten en alle apparatuur, in beslag te nemen en te vernietigen. Ook bleek de stroom buiten de meter om te worden afgenomen. De waterlekkage werd inderdaad door de plantage veroorzaakt en tegen de bewoners, die nog niet zijn gehoord, zal proces-verbaal worden opgemaakt. (06-031661)

Aanhouding na vernieling auto

Enschede

Werd zaterdagavond 11 maart omstreeks 22.00 uur gemeld dat er met honkbalknuppels werd gevochten op de Leeghwaterstraat in Enschede. Even later troffen politiemensen op deze straat een drietal mensen aan bij een auto die vernield bleek te zijn. De drie vertelden dat ze door de straat hadden gereden en dat een 22 jr. bewoner van die straat naar buiten was gekomen en met een honkbalknuppel tegen de auto had geslagen. De gevolgen hiervan waren aan de auto te zien. De eigenaresse van de auto, een 34 jr. Enschedese, vertelde aangifte van de vernieling te willen doen. Hierop is de 22 jr. aangehouden en naar het bureau overgebracht. Wat de aanleiding van het geheel is geweest is nog niet duidelijk, Mogelijk is de inbeslagname van een geheime zender door de radiocontroledienst op zaterdagmiddag de 11e vanuit de woning van de 22 jr., mede debet aan het geheel. De 22 jr. is in de loop van zondag de 12e maart voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (06-031814 / 06-031779)

Inbrekers aangehouden

Enschede / Hengelo

Door oplettendheid van getuigen, konden zaterdagavond 11 maart al snel een tweetal inbrekers worden aangehouden. Omstreeks 22 uur die avond werd gemeld dat er was ingebroken bij een woning boven een restaurant aan de Hengelosestraat in Enschede. Een toegangsdeur was geforceerd en een geldkistje met de dagopbrengst van het restaurant was meegenomen. Getuigen zagen een man weglopen bij het restaurant en samen met een andere man wegrijden in een grijze auto met een Belgisch kenteken. Een van de getuigen had de man die uit het restaurant kwam nog aangesproken en hem gevraagd wat hij daar moest. Hiervan is deze man waarschijnlijk geschrokken want de ontvreemde geldkist werd even later in de tuin van de buren van het restaurant, waar de man door heen was gelopen, teruggevonden. Om 22.25 uur werd de grijze auto met het Belgisch kenteken op de Kuipersdijk in Hengelo aangetroffen en de twee inzittenden, mannen uit Antwerpen van 30 en 37 jr., werden aangehouden en overgebracht naar het hoofdbureau in Enschede waar ze zijn opgesloten. In de auto werden diverse goederen aangetroffen die mogelijk ook van diefstal afkomstig zijn. De twee zijn in de loop van zondag de 12e voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (06-031828)

Meisje mishandelt, politie zoekt getuigen

Hengelo

Een 19 jr. Hengelose meldde zich zondagmorgen 12 maart tegen 02.30 uur aan het politiebureau in Hengelo. Zij was vanaf de Beekstraat in Hengelo richting het politiebureau gelopen en hierbij was haar een jongen tegemoet gelopen. Bij het passeren door deze jongen voelt zij plotseling pijn aan haar linkerwang. De jongen rent hierop hard weg. Ook de 19 jr. rent hard door en komt haar moeder tegen die haar op zou halen en samen gaan ze naar het bureau. Hier blijkt dat ze een kras over haar gezicht heeft van haar rechteroor tot aan haar mondhoek. De huid is niet kapot maar er is wel degelijk een verwonding waar te nemen. Zij geeft aan de jongen niet te kennen en het gaat hierbij om een Turks/Marokkaanse jongen van ongeveer 20 jr. Hij droeg een wit petje. De 19 jr. doet aangifte van deze mishandeling. De politie wil graag in contact komen met getuigen die mogelijk e.e.a. hebben waargenomen en die de jongen met het witte petje hebben gezien en mogelijk kennen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hengelo onder nummer 0900-8844. (06-031870)

Aanrijding na vermoedelijk rijden door rood

Almelo

Doordat een 24 jr. fietser uit Hengelo vermoedelijk een rood verkeerslicht negeerde, ontstond zaterdagmiddag 11 maart om ongeveer 17.45 uur een ernstige aanrijding op de kruising Egbert ten Catelaan - Nachtegaalstraat - Willem de Clercqstraat in Almelo. Een 24 jr. automobilist uit Almelo reed vanaf de Nachtegaalstraat in de richting van de Wierdensestraat en verklaarde bij groen te zijn over gestoken. Dit werd door een tweetal getuigen bevestigd. Plotseling was de fietser, met achterop zijn 8 jr. broertje uit Almelo, vanaf de Willem de Clercqstraat de kruising opgekomen en de automobilist kon de fiets niet meer ontwijken. De 24 jr. fietser en zijn 8 jr. broertje werden met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. Het vermoeden bestaat dat de 24 jr. fietser door rood is gereden. E.e.a. zal worden onderzocht. (06-031770)

Aanhouding na belediging politiemensen

Rijssen

Een 25 jr. man uit Rijssen werd zondagmorgen 12 maart om ongeveer 04.35 uur op de Elsenerstraat in zijn woonplaats aangehouden. Er werd gemeld dat een groepje jongeren erg luidruchtig was en voor de nodige overlast zorgde. Bleek dat de 25 jr. erg te keer ging er dat door mensen die bij hem waren getracht werd hem tot bedaren te manen. Toen de ter plaatse gekomen politiemensen hen verzochten zich te verwijderen en naar huis te gaan, vond hij het nodig de politiemensen te beledigen. Ook begon hij met zijn eigen vrienden die hem mee wilden nemen te vechten. Overmatig alcoholgebruik was vermoedelijk de oorzaak van het geheel. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Almelo waar hij voor de rest van de nacht werd opgesloten. In de loop van de zondag is hij afgehoord en proces-verbaal ter zake openbare dronkenschap en beledigen van politiemensen wordt opgemaakt. (06-031909)


---- --