Politie Gelderland-Midden

Beschonken Utrechter zonder rijbewijs in gestolen auto
Publicatiedatum: 12-3-2006 12:12:24

Wolfheze - De Renkumse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Parallelweg in Wolfheze een 35-jarige man uit Utrecht aangehouden. De man zat in beschonken toestand achter het stuur van een auto die kort tevoren gestolen bleek te zijn. De man bleek ook geen rijbewijs te hebben. Zijn passagier, een 40-jarige vrouw eveneens uit Utrecht, werd ook aangehouden.

De zaak kwam aan het licht tijdens een routineverkeerscontrole van de Renkumse politie. Die zagen de Utrechter even na middernacht rijden en lieten hem stoppen. Daarbij roken de agenten alcohol. Bovendien viel het de agenten op dat er beschadigingen aan de stuurkolom van de wagen zaten. Ook bleek het portierslot te zijn geforceerd. De Utrechter verklaarde daarover dat hij zijn autosleutels was verloren. Nader onderzoek leerde dat de wagen eerder was gestolen vanaf de Bethanienstraat in Arnhem. Zowel de bestuurder als de passagier werden daarop aangehouden en zijn voor onderzoek ingesloten. Bij de Utrechter werd later een alcoholpromillage gemeten van 0,71(bijna anderhalf keer zoveel als is toegestaan).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Heelsumer gaat agenten te lijf bij verkeerscontrole
Publicatiedatum: 12-3-2006 12:11:37

Bennekom - De politie van Bennekom heeft zaterdagavond op de Prins Bernhardlaan een 27-jarige man uit Heelsum aangehouden wegens belediging, mishandeling en verzet bij aanhouding. De man was bij een routine verkeerscontrole twee agenten te lijf gegaan. In de auto van de man werd later ook een verboden slagwapen aangetroffen.

De agenten zagen de Heelsumer omstreeks half zes over de Stationsweg in Ede rijden en wilden een routinecontrole instellen. De man reageerde echter niet op het door de agenten gegeven stopteken. Pas op de Prins Bernhardlaan in Bennekom bracht de Heelsumer zijn wagen midden op de rijbaan tot stilstand. Toen de agenten naar het rijbewijs van de man vroegen en hem een bekeuring wilden geven gaf de Heelsumer gas en wilde kennelijk wegrijden. Om dit te voorkomen wist een van de agenten de contactsleutels om te draaien en uit de auto te halen. Daarop ontstond een schermutseling waarbij de Heelsumer een van de agenten sloeg. Met behulp van pepperspray werd geprobeerd de man te overmeesteren maar die zag kans weg te komen. Na een korte achtervolging te voet kon hij alsnog achterhaald worden en ontstond wederom een worsteling. Uiteindelijk lukte het de agenten de man alsnog te overmeesteren. In de auto van de Heelsumer troffen de agenten later een dikke rubberen staaf met daarin een metalen kern aan. Aangezien dit als een verboden slagwapen kan worden aangemerkt werd dit in beslag genomen. De Heelsumer is in verzekering gesteld. Door een van de agenten is aangifte gedaan van mishandeling.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageninger op heterdaad betrapt bij vernieling

Publicatiedatum: 12-3-2006 12:10:45

Wageningen - Een zeventienjarige Wageninger is in de nacht van zaterdag op zondag op heterdaad door de politie betrapt op vernieling. Surveillerende agenten zagen de jongen rond kwart voor vier op de Ritzema Bosweg tot twee keer toe iets naar een abri gooien. Bij de tweede keer zagen en hoorden de agenten dat de ruit van het bushokje sneuvelde. De knaap werd daarop direct in de kraag gevat. Hij gaf toe met stenen naar de abri gegooid te hebben waardoor de ruit aan diggelen ging. De jongen is na verhoor weer na huis gestuurd. Mogelijk hangt hem een alternatieve straf boven het hoofd via bureau Halt en een schadevergoeding.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Kat `sticht' keukenbrand

Publicatiedatum: 12-3-2006 12:09:29

Ede - In een Edese woning is vrijdagmiddag een keukenbrand ontstaan vermoedelijk door toedoen van een kat. De bewoners van het pand waren niet thuis en hadden voer klaargezet op de keramische kookplaat in de keuken, zodat verzorgers het makkelijk zouden kunnen vinden. De kat koos er echter voor om het voer zelf uit het pak te gaan halen en heeft daarbij vermoedelijk over de kookplaat gelopen. Daardoor is de kookplaat ingeschakeld. Het pak voer raakte als gevolg daarvan zo verhit dat er brand ontstond. Dankzij een rookmelder in het pand werd de brand tijdig door de buren ontdekt en de brandweer gewaarschuwd. Die heeft het vuur geblust. Voor zover bekend maakt de kat het goed maar de keuken van de woning had wel brandschade opgelopen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Renkumer verdacht van bedreiging

Publicatiedatum: 12-3-2006 12:09:01

Renkum - De politie heeft vrijdagavond een 42-jarige Renkumer aangehouden op verdenking van bedreiging. De man zou op straat een zestienjarig meisje hebben bedreigd met de dood. Daarbij zou hij volgens het slachtoffer een honkbalknuppel en een mes hebben gebruikt. De aanleiding tot het voorval zou te maken hebben met een ruzie tussen het meisje en de dochter van de Renkumer. Na het voorval waarschuwde het slachtoffer de politie, die de man later thuis aanhield. De man is voor onderzoek in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---