Politie Gelderland-Zuid

Sneeuwspoor verraadt autodief

Geldermalsen, 12-03-2006 o Een oplettende getuige gaf zaterdagavond aan de politie door dat een manspersoon zich opvallend ophield tussen geparkeerde auto's aan de Hooge Hoeven in Geldermalsen. Agenten waren snel ter plaatse. Een bandenspoor in de sneeuw leidde al snel naar een autodief. De politie onderzoekt of er een mogelijk verband is met enkele andere zaken.

Het spoor ging via de Koningsweg richting Elzenbos. De agenten hebben daar de auto ingesloten en hielden de bestuurder, die voldeed aan het opgegeven signalement, aan. De verdachte, een 28-jarige inwoner van de gemeente Geldermalsen, is voor nader verhoor op het politiebureau ingesloten.

Tijdens de aanhouding kwam nog een melding binnen van auto-inbraak. Een bewoner van de Hooge Hoeven deed aangifte van diefstal van diverse goederen uit zijn auto. Agenten met een diensthond gingen ter plaatse en troffen meteen de goederen aan. De 28-jarige zal ook over deze auto-inbraak worden gehoord.

De politie heeft beide zaken in onderzoek. Ook wordt gekeken of er een mogelijk verband is met enkele auto-inbraken in de nacht van donderdag op vrijdag op de Notarisappel. De Technische Recherche doet sporenonderzoek. (08)