Politie Gelderland-Zuid

Groep jongens zorgt voor overlast rond spoor

Wijchen, 12-03-2006 o De politie in Wijchen stelt nader onderzoek in naar een groepje jongens dat zaterdagnacht voor overlast heeft gezorgd rondom het spoor. De agenten troffen langs het spoor een aantal koffertjes aan met gereedschap. Deze bleken van diefstal afkomstig. Een van de jongens, van 14 jaar uit Wijchen, werd aangehouden.

Zaterdagnacht spraken twee getuigen agenten aan dat een groepje jongens iets op het spoor zou leggen. De agenten gingen op nader onderzoek uit en troffen langs het spoor, aan de kant van de Stationslaan, een aantal koffertjes met gereedschap. Een groepje van ongeveer vijf jongens maakte zich uit de voeten en rende de wijk Aalsburg in. Daar kon een van hen, de 14-jarige, na een achtervolging worden aangehouden. Met meerdere eenheden heeft de politie nog in de omgeving gezocht, maar zij troffen de andere jongens niet meer aan.

De 14-jarige is op het politiebureau ingesloten en wordt nader gehoord. Het gereedschap zou eerder op de avond uit een Wijchense bouwmarkt gestolen zijn. De politie vraagt getuigen van de inbraak of mensen die het groepje jongens in de omgeving van het spoor hebben gezien om contact op te nemen met het politieteam Wijchen op telefoonnummer 0900-8844. (08)