Persberichten district Binnensticht, 13.00 uur

Utrecht, 12-03-2006

Echtpaar komt om bij brand

BILTHOVEN Zondagmorgen 12 maart is bij een woningbrand aan de Julianalaan een bejaard echtpaar om het leven gekomen.

Om 07.19 uur kregen politie en brandweer de melding dat brand in de vrijstaande woning was uitgebroken. Vanwege de gevaarszetting konden de hulpdiensten de woning niet betreden, waardoor hulp voor het echtpaar te laat kwam.

Om 09.15 uur gaf de brandweer het sein brandmeester. Wel werd nog lang nageblust. Omstreeks 12.15 uur konden de slachtoffers worden geborgen. De politie doet onderzoek naar het ontstaan van de brand. Vermoedelijk zal de Technische Recherche maandag, als de woning betreedbaar is, onderzoek doen. Slachtofferhulp is ingezet voor familie en directe betrokkenen. De directe omgeving van het huis blijft afgezet met hekken.

Onder invloed

ZEIST - Zondagochtend rond 02.00 uur heeft de politie een 30-jarige man uit Zeist aangehouden wegens rijden onder invloed op de Utrechtseweg. De man blies op het politiebureau 350 ug/l en kreeg proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.

Onder invloed

GROENEKAN - Zaterdagochtend rond 00.45 uur heeft de politie een 19-jarige man uit Bilthoven aangehouden wegens rijden onder invloed op de Koningin Wilhelminaweg. De beginnend bestuurder blies op het politiebureau 500 ug/l en kreeg proces-verbaal. Zijn pas gehaalde rijbewijs werd ingevorderd.

Veelpleger aangehouden

ZEIST -Vrijdagavond rond 23.45 uur heeft de politie een 27-jarige Utrechter aangehouden op de 2e Dorpsstraat op verdenking van bedreiging van een 25-jarige man uit Zeist. De politie werd gewaarschuwd na een conflict voor een horecagelegenheid en trof de verdachte ter plekke aan. Hij bleek veelpleger te zijn en is ingesloten.

Ongeval onder invloed

MAARTENSDIJK Zaterdagavond 11 maart is een 30-jarige automobilist uit Vianen in het ziekenhuis beland, nadat hij mogelijk onder invloed van alcohol achter het stuur van zijn auto over de kop is geslagen.

De politie kreeg om 19.10 uur de melding dat een man slingerend over de Rijksweg A27 reed. Een getuige zag dat de bestuurder tegen de deurstijl aanhing en terwijl de politie naar de locatie van de melding reed, raakte de automobilist van de weg. De auto sloeg meerdere malen over de kop en de 30-jarige bestuurder raakte gewond. Hij was zelf uit de auto gekomen en had een bebloed hoofd en handen. Een omstander wilde eerste hulp verlenen, maar de man reageerde agressief. De Vianees is per ambulance naar het UMC in Utrecht vervoerd. Daar liet de politie bloed van hem afnemen ter vaststelling van het alcoholpromillage. De bestuurder rook namelijk sterk naar het gebruik van alcoholische drank. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

De Regionale Verkeersdienst heeft het ongeval onderzocht.