Verzamelbericht zondag

's-Hertogenbosch, 12-03-2006

Auto-inbrekers op heterdaad betrapt

Schijndel Zaterdagmiddag konden met behulp van oplettende getuigen twee auto-inbrekers op heterdaad worden aangehouden. Een 51-jarige man uit Meteren zag dat twee mannen op een parkeerplaats in de Duinweg aan het inbreken waren in zijn auto. Bij het zien van de man gingen de inbrekers ervandoor. Een 24-jarige Bosschenaar kon door de eigenaar van de auto direct worden staandegehouden. Omstanders konden niet voorkomen dat de tweede verdachte wist te ontkomen. De inmiddels gewaarschuwde en gearriveerde politie heeft met behulp van signalementen in de Pastoor van Vroonhovenstraat de 22-jarige verdachte uit s-Hertogenbosch aangehouden. Beide Bosschenaren zijn op het politiebureau inverzekeringgesteld. De politie onderzoekt of zij verantwoordelijk zijn voor het plegen van meerdere auto-inbraken.

Huiselijk geweld

s-Hertogenbosch Zondagochtend is in zijn woning een 61-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn partner met de dood te hebben bedreigd. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Eerder deze nacht is op de Parade een 32-jarige man uit Hedel aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn vriendin te hebben geslagen en bedreigd. Hij is op het politiebureau inverzekeringgesteld.

Aanhouding na vernieling ruit

Uden In de nacht van zaterdag op zondag is op de Markt een 29-jarige man in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit van een pand aan de Markt. De Udenaar is overgebracht naar het politiebureau.

Winkeldievegge aangehouden

Oss Zaterdagmiddag is in de Sterrebos een 44-jarige vrouw in haar woonplaats aangehouden. De vrouw had zojuist in een winkel etenswaren weggenomen zonder deze te betalen. Na verhoor op het politiebureau kon de vrouw met een proces-verbaal weer naar huis.

Aanhoudingen na vernieling

s-Hertogenbosch In de nacht van zaterdag op zondag zagen surveillerende agenten in de Ruwekampweg enkele jongeren midden op de rijbaan staan. Bij het zien van de politie gingen zij er plotseling vandoor. In het midden van de weg lag een betonnen paal die vermoedelijk afkomstig was van een van de bedrijven in de Ruwekampweg. De 17- en de 19-jarige Bosschenaren zijn aangehouden op verdenking van vernieling en overgebracht naar het politiebureau.

Rijden onder invloed

Tijdens diverse alcoholcontroles door de politie zijn zaterdagavond en nacht in totaal tien personen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van vier automobilisten is ingevorderd. Allen kregen een rijverbod variërend van een tot negen uur en een proces-verbaal.

Illegale taxi

Veghel In de nacht van zaterdag op zondag is in de Corsica een 37-jarige man uit Helmond aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de automobilist enkele personen afzette. De man kreeg daar vervolgens een geldbedrag voor. De automobilist is hierop aangehouden op verdenking van het illegaal taxi-rijden. Er is proces-verbaal opgemaakt.