Politie Haaglanden

persberichten Politie Haaglanden

haaglanden, 12-03-2006

Vechtpartij leidt tot aanhoudingen
Den Haag Zondag 12 maart rond 02.00 worden agenten bij de Hoefkade aangesproken dat bij een vechtpartij een vuurwapen en een mes was gezien. Op grond van getuigenverklaringen werd een 33-jarige Hagenaar gefouilleerd. In zijn broekband had hij een vuurwapen. De Hagenaar werd aangehouden en het wapen werd in beslag genomen. In de Moreelstraat werd een 24-jarige Hagenaar en bij de Stortenbekerstraat werd een 27-jarige plaatsgenoot aangehouden voor mogelijke betrokkenheid. Bij de fouillering van laatstgenoemde verdachte vonden agenten een knipmes. Alle verdachten zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Zoetermeerder gewond bij poging beroving
Zoetermeer Zaterdagavond rond 23.00 uur fietste een 20-jarige Zoetermeerder bij de Lelievaart toen er plotseling twee onbekenden mannen voor hem gingen staan. Toen hij het tweetal wilde passeren, kreeg hij van een van hen een klap met een soort plastic vuurwapen en zij dwongen hem te stoppen. Zij eisten geld, sloegen hem in het gezicht en stopten tegen zijn been. Het slachtoffer verweerde zich en gaf aan hun eis geen gehoord. Toen de Zoetermeerder om hulp schreeuwde, ging het duo er zonder buit ervandoor. Politie Zoetermeer verzoekt getuigen van dit incident zich te melden via 0900-8844.

Verdachten vernielingen aangehouden
Den Haag De politie kreeg zaterdag 11 maart rond 17.30 uur een melding van vernielingen op het bouwterrein aan de Laan van Wateringse Veld. Agenten konden vooralsnog geen vernielingen constateren, maar bekeurden drie Delftse jongemannen van 17 jaar omdat zij zich op verboden terrein bevonden.
Wassenaar Drie jongens van 14, 15 en 16 jaar uit Wassenaar werden vrijdagavond rond 21.30 uur op een bouwterrein aan de Bellesteynlaan aangehouden voor vernielingen. Toen agenten na een melding ter plaatse kwamen, hoorden zij een hoop herrie van gooien en slaan met metalen voorwerpen. Het drietal kon na verhoor naar huis. Proces-verbaal is opgemaakt.

Politie int openstaande boetes
Den Haag Een 31-jarige Leidschendammer werd vrijdag 10 maart rond 21.30 uur aangehouden bij een verkeerscontrole op het Carnegieplein. De bestuurder had geen gelding rijbewijs en kon geen identiteitsbewijs overleggen. Aan het bureau bleek dat hij geregistreerd stond voor een aantal openstaande boetes. De Leidschendammer verliet het politiebureau met de nodige bekeuringen op zak en na betaling van
1.345.
Den Haag - Een 26-jarige Hagenaar dacht zaterdag 11 maart rond 04.30 de politie te slim af te zijn, maar ontsprong de dans niet. Toen agenten hem op de Lange Poten wilden controleren, ging hij er plotseling vandoor. In de Bagijnestraat werd hij staande gehouden en toen bleek dat de Hagenaar geen bromfietserticifaat of rijbewijs had. Hij reed onverzekerd en was onder invloed van alcohol: 450 ugl. Ook moest hij nog

1.700,-- aan openstaande boetes betalen.
Den Haag Een 41-jarige Hagenaar liep vrijdag rond 20.30 uur tegen de lamp bij een controle in de Delagoastraat. Bij onderzoek bleek dat de Hagenaar zeven dagen celstraf tegoed had en nog 2.055,-- moest betalen aan boetes. De verdachte werd aangehouden.
Den Haag - Dat teveel reflecterende verlichting op je auto in Nederland kost geld, weet de 23-jarige Bulgaar nu ook. Hij werd zaterdag 11 maart rond 02.30 uur aangehouden op de Pletterijkade. Nadat hij 75 euro had betaald, kon hij zijn reis vervolgen. Den Haag - Dat de 44-jarige Hagenaar nog kon autorijden, is de politie een raadsel. Bij een controle op de Allard Piersonlaan moest de Hagenaar een blaastest afleggen en hij blies 1.370 ugl. De verdachte kreeg een rijverbod opgelegd van 18 uur. Het rijbewijs kon niet worden ingevorderd, omdat het Openbaar Ministerie al eerder zijn rijbewijs had ingenomen.
Den Haag - Bij een controle zaterdag 11 maart rond 01.30 uur in de Dirk Hoogenraadstraat kon de 39-jarige Hagenaar geen rijbewijs of identiteitsbewijs tonen. De man rook naar alcohol en moest een blaastest afleggen: 380 ugl. Bij controle bleek dat de verdachten reed met een rijontzegging. Ook bleek dat de man hier al drie keer eerder voor was veroordeeld. De Hagenaar stond ook nog geregistreerd voor een totaal bedrag van 1.012,53 aan openstaande boetes. Rijswijk Tijdens de surveillance controleerde agenten zaterdag 11 maart rond 09.45 uur op de Prinses Margrietsingel een 50-jarige automobilist. De Hagenaar reed met een ingevorderd rijbewijs en stond geregistreerd voor openstaande boetes. De Hagenaar betaalde 703,14 euro en verliet het politiebureau opnieuw met twee bekeuringen. Wassenaar Bij een controle zondagochtend rond 05.30 uur op de Rijksstraatweg N44 bleek een 29-jarige Zoetermeerder geregistreerd te staan voor 159,38 euro. De Zoetermeerder kon kiezen tussen het inleveren van zijn rijbewijs of het betalen van de boetes. De man koos voor het laatste.

Verkeersovertredingen
Den Haag Bij een controle zondagochtend rond 01.30 uur bleek een 47-jarige Hagenaar teveel alcohol te hebben gedronken. Bij een controle op de Beeklaan blies hij 845 ugl. Hij had een rijontzegging tot 30 augustus 2007 en had nog een celstraf tegoed van 28 dagen. Den Haag Op de Fruitweg werd zaterdag 11 maart rond 11.15 uur een 40-jarige taxichauffeur uit Den Haag bekeurd. Bij de controle bleek dat de Hagenaar zijn chauffeurspas niet zichtbaar in zijn auto had en dat de bandenmaat van de taxi niet overeen kwam met het keuringsbewijs. De man kon met twee bekeuringen op zak zijn werk hervatten
Den Haag Een 49-jarige Hagenaar werd Zondag 12 maart rond 04.30 uur op De La Reyweg aangehouden voor het rijden onder invloed. De man reed slingerend over de Kempstraat en kon met moeite zijn auto onder controle houden. De blaastest wees 1.105 ugl. uit. Proces-verbaal is opgemaakt en het rijbewijs ingenomen.
Den Haag Zaterdag 11 maart tussen 19.00 en 23.00 uur was een snelheidscontrole op de Binckhorstlaan. Van de 872 passanten werden 289 overtreders bekeurd. Twee van hen reden 119 en 108 km/u waar men maximaal 50 km/u mag rijden. Met name deze bestuurders (gegevens onbekend) krijgen binnenkort een hoge boete in hun brievenbus. Delft Agenten zagen een automobilist met hoge snelheid rijden over de Rijksweg A13. De 34-jarige Fransman reed met een snelheid van rond de 150 km/u waar maximaal 100 km/u was toegestaan. In overleg met het Openbaar Ministerie moest hij direct 570 euro betalen om zijn reis te hervatten. De man koos eieren voor zijn geld.
Delft Een 19-jarige bestuurder uit Delft moest zaterdagavond rond 19.30 uur zijn rijbewijs inleveren. De Delftenaar reed met een snelheid van 120 km/u over de Schoenmakerstraat. Zoetermeer Ambulancepersoneel zagen bij de Meerzichtlaan een dronken man in een invalidenscooter rijden en alarmeerde de politie. Aan het politiebureau lukte het niet om de 58-jarige Zoetermeerder een blaastest af te laten leggen en werd hem een bloedproef afgenomen. De verdachte kreeg een rijverbod van 12 uur en werd door de politie thuisgebracht.

Verdachte verzet zich bij aanhouding en schopt politieagenten Den Haag De politie kreeg 11 maart rond 20.00 uur een melding dat een automobiliste onder invloed reed in de richting van Wassenaar. Op de Benoordenhoutseweg zagen agenten de vrouw rijden en gaven haar een stopteken, maar zij negeerde dit en reed vrolijk verder. Door adequaat handelen werd de vrouw tot stoppen gedwongen. Zij saboteerde diverse malen de blaastest en verzette zich hevig bij haar aanhouding. Zij schold de agenten uit en schopten een aantal van hen. Met hulp van meerdere politie-eenheden kon zijn uiteindelijk in een politieauto worden meegenomen. Aan het bureau legde zij een blaastest af: 710 ugl. De 28-jarige Haagse is meerdere malen veroordeeld voor het mishandelen van politiefunctionarissen en het vernielen van politievoertuigen.

Politie zoekt getuigen straatroof
Den Haag Zondag 12 maart rond 02.30 uur is een 41-jarige Hagenaar door twee mannen beroofd van een tas met daarin een beamer. De Hagenaar liep door de straat toen twee mannen met een bivakmuts op het afkwamen. Een van hen had een mes en stak de man in het gezicht en gingen er met zijn tas vandoor. Het slachtoffer is vervoerd naar het ziekenhuis.
De politie wil graag in contact komen met mensen die informatie hebben over deze straatroof. Getuigen wordt verzocht zich te melden via 0900-8844.

Aanhoudingen diefstal
Delfgauw De politie kreeg zaterdagochtend rond 05.15 uur een melding dat mannen zich verdacht ophielden bij de Laan der Zeven Linden. Daar troffen agenten twee mannen aan die aan het signalement voldeden: een 27-jarige Rijswijker en een 24-jarige Hagenaar. In de auto werd een tuinbank, tuinverlichting en een losse autoradio gevonden. Het tweetal bekenden de spullen gestolen te hebben. Het duo werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat de 24-jarige nog 346,89 moest betalen aan boetes. Na betaling konden de mannen naar huis. Proces-verbaal voor de beide heren is opgemaakt.

Verdovende middelen
Naaldwijk Het rijgedrag van de 37-jarige Poeldijker was aanleiding voor de politie om hem zaterdagmorgen rond 04.00 op de Tiendweg te controleren. De man was onder invloed van alcohol en verdovende middelen. Bij de fouillering werd in zijn jaszakken 1,3 gram aan cocaïne gevonden.
Delft Agenten zagen tijdens hun surveillance zaterdagmiddag rond 16.30 uur twee mannen bij een auto op de Schubertlaan staan. Bij het zien van de agenten liep een van hen snel weg en verdween spoorloos. Toen de agenten de 25-jarige Delftenaar hem wilden controleren zette hij het op een lopen. Een van de agenten liep achter hem aan en zag dat de verdachte iets weggooide. Achteraf bleek dit een etui met speed en cocaine te zijn (hoeveelheid onbekend). Na een korte achtervolging werd de man in de kraag gevat en overgebracht naar het politiebureau.

Fietser belandt in sloot
Naaldwijk Een 16-jarige fietser uit De Lier viel zondagochtend rond
01.45 uur in de sloot bij de Vlietweg. Vermoedelijk had de jongeman te diep in het glaasje gekeken en raakte daardoor van de weg. Het slachtoffer werd voor controle vervoerd naar het ziekenhuis.

Ruim 3000,-- aan gestolen spullen
Den Haag Een 41-jarige Hagenaar werd zaterdag 11 maart rond 06.00 uur in zijn woning aan de Jan ten Brinkstraat aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht voor 3.366-,-- euro aan heren- en dameslingerie, sportkleding en leren tassen te hebben gestolen. De Hagenaar wordt dinsdag voorgeleid aan het Openbaar Ministerie.

Verdachten op heterdaad betrapt
Den Haag - Zaterdag 11 maart rond 12.30 uur kwam een 34-jarige Engelse vrouw aan het politiebureau met de melding dat een navigatiesysteem uit haar auto in de parking aan de Van der Kunstraat was gestolen. Bijna gelijktijding kwam een melding dat twee jongemannen van 13 en 15 jaar uit Den Haag door beveiligingsmedewerkers waren betrapt bij een auto-inbraak en een navigatiesysteem bij zich hadden. Het tweetal werd aangehouden.
Voorburg De politie kreeg zondagochtend rond 02.45 uur een melding dat twee jongens bij de Rodelaan meisjes geprobeerd hadden te beroven van hun geld en fiets. In de directe omgeving zagen agenten twee jongens die aan het signalement voldeden. De twee 18-jarige Voorburgse jongedames kwamen met de schrik vrij en de twee Voorburgse verdachten van 16 jaar zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Beginnende bestuurders met teveel ugls.
Den Haag Zaterdag werd een 24-jarige Hagenaar zondagochtend rond 03.30 uur op de Vlamenbrug gecontroleerd op het gebruik van alchol. Hij blies 565 ugl. Zijn rijbewijs werd ingenomen.
Den Haag Agenten zagen zondagochtend rond 05.00 uur een automobilist met hoge snelheid over de Bezuidenhoutseweg rijden. Op het Koningin Julianaplein wordt de 22-jarige automobilist gecontroleerd. De Hagenaar had teveel bedronken 660 ugl. De Beginnend bestuurder werd vorige maand ook al aangehouden voor artikel 8. Den Haag Agenten zagen zaterdag 11 maart rond 02.30 uur een scooter zonder verlichting met daarop twee personen slingerend en met hoge snelheid rijden over de trambaan bij de Hofweg. Bij de Plaats werd de bestuurder gecontroleerd. De 18-jarige Wassenaarder was onder invloed van alcohol. Aan het politiebureau legde hij een blaastest af: 360 ugl. Zijn rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal is opgemaakt. Den Haag Zaterdag 11 maart rond 00.15 uur werd een 22-jarige snorfietser op het Alexine Tinnepad gecontroleerd. De Hagenaar kon geen legitimatiebewijs en verzekeringspapieren tonen. De man was onder invloed van alcohol: 335 ugl. Bij controle bleek de jongeman sinds een maand zijn rijbewijs terug had na een invordering. De man was eerder veroordeeld voor het rijden onder invloed (485 ugl.) Zoetermeer Het rijgedrag van de 19-jarige bestuurder uit Delft viel de agenten zaterdag 11 maart rond 05.00 uur op. De Delftenaar reed slingerend over de Oostweg en remde voortdurend. De man had teveel alcohol gedronken: 340 ugl. Hij kreeg een rijverbod van vier uur opgelegd en proces-verbaal is opgemaakt.
Delft Een 22-jarige Delftenaar verliet zaterdag11 maart rond 03.00 uur het politiebureau met de nodige bekeuringen op zak. Bij een controle op de Weteringlaan bleek de verdachte met meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol te rijden: 140 ugl. Verder was de auto niet gekeurd en kon hij geen verzekeringsbewijs tonen. Delft Het rijbewijs van de 20-jarige automobilist uit Delft werd zaterdagochtend rond 04.30 uur ingevorderd. De Delftenaar werd gecontroleerd op de Buitenhofdreef en had teveel alcohol gedronken: 370 ugl.
Nieuwe limiet
Vanaf 1 januari 2006 gelden er strengere regels voor alcohol in het verkeer. De nieuwe limiet is van toepassing voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar en voor iedereen die vanaf 30 maart 2002 een rijbewijs heeft. De verscherpte limiet geldt voor de eerste vijf jaar dat iemand een rijbewijs heeft. De limiet is voor deze categorie verlaagd van 220 ug/l naar 88 ug/l. De invorderingsgrond van het rijbewijs is voor deze categorie eveneens verlaagd naar 350 ug/l (was 570 ug/l).