Persberichten district Heuvelrug, 13.10 uur

Utrecht, 12-03-2006

Dodelijk verkeersongeval

RENSWOUDE Vrijdag 10 maart rond 16.15 uur kreeg de politie melding van een ernstig verkeersongeval op de Arnhemseweg. Een 81-jarige automobilist uit Renswoude reed op de Arnhemseweg richting De Klomp en kwam in aanrijding met een 52-jarige fietser uit Renswoude die de weg overstak. De traumahelikopter werd ingezet, maar hulp voor de fietser kwam te laat. De man is ter plekke aan zijn verwondingen overleden. De politie onderzoekt de exacte toedracht van de aanrijding. Slachtofferhulp is ingeroepen voor zowel de familie van het slachtoffer als de automobilist.

Auto tegen boom

DRIEBERGEN/RIJSENBURG Zaterdagavond vond op de Traaij een verkeersongeval plaats waarbij twee gewonden vielen.

Om 17.30 uur kreeg de politie de melding dat een auto tegen een boom was gereden. Agenten troffen twee gewonden bij de zwaar beschadigde auto aan. Een 20-jarige bestuurder uit Odijk was zelf al uit de auto gekomen en werd met nekklachten per ambulance naar het UMC in Utrecht vervoerd. De 23-jarige inzittende, een man uit Houten, moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd en is met nek- en rugletsel eveneens per ambulance naar het UMC vervoerd. Vermoedelijk heeft een te hoge snelheid een rol gespeeld bij de aanrijding. De exacte toedracht wordt nog onderzocht.

Belediging agenten

VEENENDAAL Zondagochtend 12 maart rond 03.45 uur is op de Tuinstraat een 25-jarige man uit Veenendaal aangehouden nadat hij politieagenten uitgescholden had. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Onder invloed

RENSWOUDE - Zondagochtend 12 maart rond 03.15 uur heeft de politie een 25-jarige man uit Renswoude aangehouden wegens rijden onder invloed op de Ubbeschoterweg. De man blies op het politiebureau 400 ug/l en kreeg proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur.

Vernielers aangehouden

DOORN - Vrijdagavond rond 23.55 uur heeft de politie twee mannen aangehouden op verdenking van het vernielen van ruiten van een pand aan de Dorpsstraat. De twee, 17 en 18 jaar uit Driebergen en Leersum, zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Bromfietser gewond

VEENENDAAL Een 16-jarige jongen uit Veenendaal is vrijdag 10 maart gewond geraakt bij een aanrijding.

De jongen reed omstreeks 13.15 uur op zijn bromfiets op de Kerkewijk en kwam in botsing met een 69-jarige automobilist uit Veenendaal, die op dezelfde weg reed en afsloeg op de kruising. De bromfiets raakte zwaar beschadigd en de jongen is met een gebroken sleutelbeen per ambulance naar het Gelderse Valleiziekenhuis vervoerd.

Auto te water

RENSWOUDE Een 46-jarige vrouw uit Overberg is vrijdagmorgen 10 maart met haar auto in de sloot beland.

De vrouw reed omstreeks 09.35 uur op de Biesbosserweg vanuit Veenendaal richting Renswoude en raakte de macht over het stuur kwijt. Waarschijnlijk week zij uit voor een taxi die op een uitrit stond. Ze belandde in een naastgelegen sloot en de brandweer moest er aan te pas komen om de vrouw uit haar benarde positie te bevrijden. Ambulancepersoneel bracht de vrouw met onbekend letsel over naar het Gelderse Valleiziekenhuis in Ede.