Persberichten districten stad Utrecht, 13.25 uur

Utrecht, 12-03-2006

Nu al meer dan 7500 blaastesten

UTRECHT Van vrijdagavond 10 maart tot zaterdagmorgen 11 maart vond in het kader van de campagne Bobof bon? in de stad Utrecht de vijfde alcoholcontrole plaats, waarbij de 7507-de blaastest werd afgenomen. Het totaal aantal aanhoudingen staat met deze controle op 29, waarvan 5 van beginnende bestuurders.

Resultaten

Op de Eykmanlaan werden 265 bestuurders gecontroleerd en moest één persoon mee naar het politiebureau voor ademanalyse. De uitslag was 315 ug/l. Op het Oppenheimplein werden 217 blaastesten afgenomen en drie automobilisten aangehouden (395 ug/l, 440 ug/l). Eén bestuurder weigerde zich aan de ademananalyse te onderwerpen. Omdat hij van de rechter al eens een Educatieve Maatregel Alcohol-cursus opgelegd had gekregen, werd nu opnieuw zijn rijbewijs ingevorderd en kon hij tevens zijn voertuig afstaan. Op de Graadt van Roggenweg tot slot, werden 134 bestuurders gecontroleerd en drie personen aangehouden. Hierbij waren twee beginnend bestuurders (225 en 165 ug/l). De andere automobilist blies 380 ug/l.

Campagne?

In de stad Utrecht houdt de politie van januari 2006 tot en met december 2006 iedere week alcoholcontroles op diverse locaties door de gehele stad Utrecht. Deze intensieve handhavingperiode heeft vorm gekregen in de campagne Bobof Bon? in de stad Utrecht. en heeft tot doel het aantal weggebruikers dat onder invloed van alcohol rijdt, terug te dringen. De campagne is een samenwerking tussen het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Utrecht, 3VO, gemeente Utrecht en de Politie Utrecht.

Belediging politie

UTRECHT - Zaterdagochtend rond 04.15 uur is op de Nobelstraat een 20-jarige man uit Utrecht aangehouden nadat hij politieagenten uitgescholden had. De man kreeg een bekeuring.

Vechtpartij

UTRECHT Zaterdagochtend rond 04.15 uur kreeg de politie melding van een vechtpartij aan de Voorstraat. Ter plekke kon de politie een 17-jarige jongen uit Utrecht aanhouden. De jongen had drugs gevraagd aan twee jongemannen van 17 en 19 uit Rotterdam en Ridderkerk. Toen zij aangaven geen drugs te hebben, werden zij geslagen door de jongen. De politie heeft de jongen aangehouden en op het politiebureau een bekeuring uitgereikt voor vechten op straat.

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT Vrijdagmiddag rond 14.45 uur kreeg de politie melding van een auto-inbraak aan het Grootmeesterplein. Op basis van getuigenverklaringen is één van de verdachten, een 14-jarige Utrechtse jongen, aangehouden op de Cornelis Dirkszstraat. Een tweede verdachte, een 15-jarige Utrechter, is op de Adam van Harenhof aangehouden. Beide verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Auto over de kop

UTRECHT Zaterdagochtend rond 11.30 uur belandde een personenauto via de vangrail op de trambaan op de Gelderlantlaan, vier meter lager. Volgens getuigen slipte de auto bij een inhaalmanoeuvre en ging over de kop. De bestuurder en inzittende, twee mannen van 43 en 52 jaar beide uit Nieuwegein, hadden geen zwaar letsel. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk.

Aanrijding met bus

UTRECHT Vrijdagmiddag rond 12.40 uur vond een aanrijding plaats tussen en fietsster en een stadsbus. Vermoedelijk reed de 31-jarige Utrechtse fietsster door rood licht en kwam daardoor in aanrijding met de bus. De vrouw is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht.

Velgendieven aangehouden

UTRECHT Zaterdagochtend rond 01.40 kreeg de politie melding dat er velgen van een auto op de Willem Arntszkade werden gestolen. Na een achtervolging kon de politie op de Hopakker vier mannen in een voertuig aanhouden op verdenking van de diefstal. De mannen, in leeftijd variërend van 19 tot 22 jaar uit Utrecht en Maarssen, zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Jongen aangehouden met wapens

UTRECHT - Bij een dreigende vechtpartij op de Hendrika van Tussenbroeklaan heeft de politie vrijdagavond rond 21.45 uur een 17-jarige jongen uit Vianen aangehouden, die in het bezit was van metalen wapens en valse papieren. De jongen is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Veelpleger aangehouden

UTRECHT Na een melding van winkeldiefstal op de Rijnkade heeft de politie een 44-jarige man uit Maarssen aangehouden op verdenking van de winkeldiefstal. De man bleek veelpleger te zijn en ook een gestolen paspoort bij zich te hebben. De man is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten.

Mannen aangehouden wegens bedreiging

UTRECHT Zondagochtend rond 00.30 uur heeft de politie een 31-jarige man uit Doetinchem en een 26-jarige man uit Culemborg aangehouden op de Talmalaan op verdenking van bedreiging van een 42-jarige man uit Utrecht. De drie hadden ruzie gekregen in het verkeer, waarna de twee de Utrechter achtervolgd, geramd en bedreigd hadden. De twee zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Een honkbalknuppel is in beslag genomen. Eén van de twee mannen was op proefverlof.

Afperser aangehouden

DE MEERN Zaterdagavond rond 21.15 uur heeft de politie een 71-jarige man uit Nieuwegein aangehouden op verdenking van afpersing. De man bood de eigenaar van een gestolen personenauto aan dat hij zijn auto en bijbehorende kentekenbewijs kon terugkopen. De eigenaar van de gestolen auto schakelde de politie in zodat agenten de man op heterdaad konden aanhouden op de Meerndijk. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Harddrugs

UTRECHT Zaterdagavond rond 21.15 uur heeft de politie een 19-jarige man uit Den Dolder aangehouden op de Mariaplaats op verdenking van het bezit van harddrugs. De politie had op het Stationsplateau twee mannen gezien met pillen en hield één van hen, de 19-jarige man uit Den Dolder na een achtervolging aan. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De meer dan 20 pillen zijn in beslag genomen.

Vernieling ruiten

UTRECHT Zaterdagmiddag heeft de politie rond 15.45 uur twee mannen, van 20 jaar uit Utrecht en 29 jaar met onbekende woonplaats, aangehouden op de Nieuwegracht op verdenking van het ingooien van een ruit op de Vrouwjuttenstraat. De 29-jarige man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en beledigde de politieagenten. De twee moesten mee naar het politiebureau voor verhoor, waar bleek dat de 20-jarige man nog gesignaleerd stond.