1e persbericht van zondag 12 maart 2006

Eindhoven, 12-03-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten autodiefstal door politie aangehouden

Een 21-jarige man uit Hapert en een 36-jarige man uit Bladel zijn zaterdagavond omstreeks 21.50 uur op de Woenselse Markt door de politie aangehouden. Ze worden verdacht van autodiefstal. De politie zag de gestolen auto staan met daarin de oudste van het stel op de Woenselse Markt staan. De tweede verdachte trof de politie in een horecazaak aan, niet ver van de geparkeerde auto vandaan. Deze bekende met de auto gereden te hebben. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Politie houdt drugsverkopers op dansfeest aan

De politie heeft zondagmorgen omstreeks 1.00 uur twee mannen aangehouden in het beursgebouw aan de Lardinoisstraat, waar op dat moment een dansfeest plaatsvond. De twee worden verdacht van drugshandel. Het gaat om een achttienjarige uit Valkenswaard en een 24-jarige uit Bladel. Ze waren door de daar aanwezige bewaking betrapt op drugsbezit. De achttienjarige had negentien pillen in zijn bezit, de 24-jarige had 24 pillen op zak. Vermoedelijk gaat het om XTC-pillen. Deze zijn in beslag genomen en de verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Politie houdt man met gestolen zonnebrillen aan

De politie hield zaterdag omstreeks 18.40 uur een 44-jarige Helmonder aan op de Bakelsedijk. Toen de politie de man wilde aanhouden ter hoogte van de kruising Heistraat Tolpost, probeerde de man met zijn fiets te ontsnappen. Na een kort achtervolging wist de politie de man op de Bakelsedijk in de kraag te grijpen. De verdachte had vier zonnebrillen in zijn bezit die donderdag 9 maart uit een winkel aan de Margrietlaan in Mierlo waren gestolen. Op verdenking van diefstal en/of heling van deze zonnebrillen is de man voor verder onderzoek ingesloten.

Geldrop: Agressieve man door politie aangehouden

De politie hield zondagmorgen omstreeks 4.30 uur op de Reigerstraat een 24-jarige man uit Geldrop aan. De man was eerder die avond met een taxi overgebracht van Grathem (Limburg) naar Geldrop. Eenmaal gearriveerd op het adres aan de Volderstraat, bedreigde hij de 53-jarige taxichauffeur uit Ittervoort met de dood. Hij vertelde de taxichauffeur een vuurwapen te bezitten. Onder bedreiging gaf de taxichauffeur geld aan de agressieve man. Aan de hand van het opgegeven signalement werd de man later in de ochtend door de politie ter hoogte van de Reigerstraat opgemerkt. Toen de man de politie zag, probeerde hij te ontsnappen. Toen dat niet lukte nam een dreigende houding aan. Omdat de man vermoedelijk een vuurwapen bezat, gebruikte de politie pepperspray bij zijn aanhouding. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Geldrop: Dief met gestolen schoenen aangehouden

De politie heeft zaterdagmiddag om 16.00 uur een zeventienjarige dief uit Geldrop aangehouden op het sportterrein aan de Kervel. Hij was in een van de kleedkamers betrapt door een 48-jarige man uit Nuenen die daarop de politie waarschuwde. De dief had een gestolen paar schoenen in een tas zitten, afkomstig van een van de aanwezige sportlui. Bij fouillering trof de politie bij de verdachte een paspoort aan, dat eerder op die dag gestolen was. Verder had de man een nepvuurwapen bij zich. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.