Politie Drenthe

Zondag

Assen, 12-03-2006

Aanrijding met letsel

SLEEN Zaterdagmorgen raakten 3 inzittenden van een autobusje gewond bij een aanrijding op de Schaapstreek. De 43-jarige uit Meppen afkomstige bestuurster botste tengevolge van de gladheid tegen een in de rechterberm staande boom waarna ze tegen een in de linkerberm staande boom tot stilstand kwam. De vrouw en haar 2 dochters van 8 en 17 jaar oud raakten hierbij gewond. Ze werden overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. (06-121091)

Politie waarschuwt voor nepmedewerkster Thuiszorg Icare ASSEN Een 86-jarige bewoonster van de Kloekhorststraat kreeg zaterdagmiddag bezoek van een vrouw die zich uitgaf voor invalkracht van Thuiszorg Icare. De bewoonster die normaal gebruik maakt van Thuiszorg liet de vrouw, na een gesprek van ongeveer een uur, weer uit. Kort hierop werd de vrouw twee keer gebeld door een man die zich uitgaf voor Rabobank medewerker. Beide keren vroeg de man de vrouw om haar pincode van de bankpas want er zouden nieuwe pinpassen komen. De vrouw gaf deze niet maar ontdekte dat haar Rabopinpas gestolen was uit haar woning. Het signalement van de vrouw is: ongeveer 26 jaar oud, tenger postuur, ongeveer 1.60 lang, kort zwart sluik haar en een Indisch uiterlijk. De vrouw droeg een grote zwarte muts, een bruine getailleerde stoffen jas tot over de knie en voorzien van knopen. De politie waarschuwt voor deze handelswijze. Zowel Thuiszorg als de Rabobank werken niet op deze manier. Mensen die soortgelijke zaken hebben meegemaakt of denken te dader te kennen kunnen bellen met 0900-8844. (06-121158)

Bedrijfsinbraken
RODEN Tussen vrijdagavond en zaterdagmorgen werd er ingebroken in twee bedrijven aan de Kastanjelaan en de 1e Energieweg. Bij beide bedrijven werden de deuren en kozijnen vernield om binnen te komen. Bij het bedrijf aan de Kastanjelaan werden 2 motoren ter waarde van 8500 weggenomen. Bij het bedrijf aan de 1e Energieweg werd niets ontvreemd. (06-121096 / 06-121098)

NORG In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ingebroken in een cafetaria aan het Oosteind. Door een deur te vernielen konden de daders naar binnen. Een onbekend geldbedrag werd ontvreemd. (06-121109)

Politie Groningen houdt inbrekers na diefstal in Zuidlaren aan ZUIDLAREN De politie Groningen heeft zaterdagavond twee inbrekers op de Helperwestsingel aangehouden. Deze twee 31-jarige uit Groningen afkomstige verdachten hadden kort daarvoor een zitmaaier ontvreemd en in hun pick-up geladen. Dit gebeurde bij een boerderij aan de Groningerstraat in Zuidlaren. De baanderdeuren werden opengebroken en de zitmaaier werd van de deel weggenomen. De mannen konden na tips van getuigen aangehouden worden. (06-121235)

Woninginbraak
PESSE Zaterdagavond werd er ingebroken in een woning aan De Marke. De bewoners ontdekten de inbraak bij thuiskomst. De achterdeur werd vernield waarna de daders binnen konden komen. De buit bestond uit een flatscreen tv, sieraden en een fotocamera. (06-22121250)

Politie houdt inbreker op heterdaad aan
ASSEN Een 30-jarige Assenaar is in de nacht van zaterdag op zondag op heterdaad betrapt tijdens een inbraak in het pand van het Leger des Heils aan de Rolderstraat. De man verklaarde op zoek te zijn naar geld en een slaapplaats. Hij had een ruit ingegooid om binnen te komen. De slaapplaats werd een politiecel. (06-121251)

Vernieler van autospiegel aangehouden
NIEUWEROORD Een 22-jarige man uit Nieuweroord werd vannacht aangehouden als verdachte van vernieling. Volgens een 53-jarige benadeelde uit Westerbork had de jongen, terwijl ze over de Middenraai reed, tegen de buitenspiegel van haar auto geslagen. Hierdoor was de spiegel compleet vernield. De politie stelt een onderzoek in. (06-121267)

Politie houdt jongeren in Rolde aan
ROLDE Een 15-jarige jongen uit Gieterveen werd in de nacht van zaterdag op zondag in de Hoofdstraat terzake baldadigheid aangehouden. De verdachte vond het nodig om na cafébezoek tegen een brievenbus te slaan. Een 17-jarige jongeman uit Drouwen bemoeide zich met de aanhouding en wilde zich op verzoek van de politie niet verwijderen. Ook hij werd hierop aangehouden. (06-121268)

ROLDE In de nacht van zaterdag op zondag zag de politie dat drie jongeren uit een grotere groep jongeren, vernielingen aanrichtten bij een pizzeria en cafetaria in de Stationsstraat. Hierbij trapte een 17-jarige jongeman uit Borger tegen een terrasscherm waardoor deze vernield werd. De jongeman werd aangehouden. Tijdens het noteren van de namen van de rest van de groep beledigde een 24-jarige man uit de gemeente Borger-Odoorn de politie. Ook hij werd aangehouden. Tijdens de hierna ontstane schermutseling wisten de twee andere overige te ontkomen. De namen van de verdachten zijn bij de politie bekend. De politie stelt een onderzoek in. (06-121288 / 06-121285)

Politie houdt jongeren aan terzake vernielingen en baldadigheid MEPPEL De politie heeft vannacht twee jongens uit Meppel aangehouden terzake openlijke geweldpleging, vernieling en baldadigheid. Een derde jongeman wist te ontkomen. Het drietal schopte in de Heinsiusstraat tegen straatmeubilair en een geparkeerde auto. Tijdens de aanhouding wist de derde knaap te ontkomen. Zijn naam is bij de politie bekend en ook hij zal zich moeten verantwoorden. (06-121292)

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandag 13 maart 08.00 uur. Tel. 06-52528707. Dana Kragten neemt hierna de voorlichting over. Tel. 06-52554218.