100e editie AMSTERDAM WEEKLY

100 edities, twee jarig bestaan en growing strong in Amsterdam

AMSTERDAM, 20060312 -- Amsterdams gratis culturele krant AMSTERDAM WEEKLY brengt als 100ste editie een speciaal stripthemanummer uit waarin striptekenaars hun visie geven op 'Het Verleden, Heden en De Toekomst van Amsterdam'.


In de stripspecial staan bijdragen van Amsterdamse topstriptekenaars als Femke Hiemstra (voorpagina ontwerp), Erik Kriek, Wasco, Milan Hulsing, Maaike Hartjes, Mark Hendriks, Farida Laan, Floor de Goede en Peter van Dongen.

De stripbijlage van AMSTERDAM WEEKLY is gemaakt onder waakzaam oog van Tonio van Vugt, een van de oprichters van het toonaangevende Nederlandse stripmagazine Zone 5300. Zone 5300 is een belangrijk platform voor een aantal van de meest innovatieve striptekenaars die nu actief zijn.

In slechts 100 edities heeft de Engelstalige AMSTERDAM WEEKLY een groot enthousiast lezerspubliek weten te binden en erkenning gekregen van zowel nationale als internationale vakpers. Lezers zijn zowel kosmopolitische Nederlandse als internationale inwoners van Amsterdam die de krant elke week bij een van de distributiepunten oppikken.

AMSTERDAM WEEKLY heeft onlangs drie awards gewonnen tijdens de jaarlijkse European Newspaper Awards en werd vorig jaar in Londen's Design Museum geroemd als "een van de meest innovatieve en interessante ontwerpen" van Europa in de afgelopen twee jaar.

AMSTERDAM WEEKLY startte in maart 2004 als iets nieuws in de stad: een gratis culturele krant die kwalitatief hoogstaande journalistiek biedt en een kritische gids is op het gebied van kunst en entertainment. De onafhankelijke krant wordt gemaakt in Amsterdam en is geïnspireerd door internationale gratis alternatieve bladen zoals the Chicago Reader en New York's Village Voice.

De krant wordt verspreid via 600 locaties in Amsterdam en omringende gebieden zoals cafés en restaurants, treinstations, boekwinkels, platenwinkels, clubs, theaters, sportscholen en het Amsterdams Uitburo.




Ingezonden persbericht