Politie Zaanstreek-waterland

landelijke dossiers

Veiligheid Landelijk Kader Nederlandse Politie

Nieuwsberichten van het weekeinde 11 en 12 maart 2006

12 maart 2006

Zaanstreek-Waterland, 12-03-2006 o 15.00 uur

Dodelijk ongeval

Assendelft, vrijdag 10 maart 2006, 17:16 uur

Op de Nauernaseweg vond een aanrijding plaats tussen een personenauto en een kraanwagen. In de personenauto zaten vier inzittenden. Twee personen, een

38-jarige vrouw en naar 9-jarig dochtertje kwamen om het leven. De twee andere inzittenden raakten en werden naar het ziekenhuis overgebracht. Alle personen komen uit Zaanstad. De personenauto kwam op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer terecht en raakte de kraanwagen. Dit voertuig kwam uit de richting van de Nauernasebrug en raakte aan de linkervoorkant beschadigd. De bestuurder en bijrijder van de kraanwagen raakten niet gewond en kwamen met de schrik vrij.

Handel in harddrugs

Middenbeemster, vrijdag 10 maart 2006, 16:25 uur

Op de Insulindeweg hield de politie een 23-jarige man uit Middenbeemster aan op verdenking van handel in drugs. Er werd een kleine hoeveelheid drugs inbeslaggenomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Huiselijk geweld

Purmerend, zaterdag 11 maart 2006, 09:49 uur

De politie heeft een man aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vrouw. Nadat hij zijn vrouw had geslagen, ging hij er vandoor. De politie kon de man echter snel achterhalen en nam hem mee naar het politiebureau voor verhoor.

Gewapende overval

Purmerend, zaterdag 11 maart 2006, 15:08 uur

In een winkel op het Beatrixplein vond een gewapende overval plaats, waarbij de eigenaar van de zaak licht gewond raakte. De daders vroegen om geld, maar het is hen niet gelukt de kassa te openen. Het slachtoffer kon naar buiten vluchten. De daders verlieten toen de winkel. De politie was snel ter plaatse en heeft de onmiddellijke omgeving doorzocht. De daders werden niet aangetroffen.

De politie is op zoek naar de vier daders, 3 jongemannen en een vrouw.

Het gaat om een een jongen van tussen de 15 en 18 jaar oud, met een lengte tussen 1.70 en 1.80 meter. Hij had een licht getint uiterlijk. Hij droeg een geelbruine fleecetrui met een veelkleurige sjaal.

Het meisje is eveneens tussen de 15 en 18 jaar oud. Haar lengte ligt tussen de 1.75 en 1.85 m., ze is eveneens licht getint en droeg een witte fleecetrui met capuchon en een zwarte sjaal.

Van de beide anderen is bekend dat zij een lengte hebben van ongeveer 1.80 tot 1.90 meter.

Gewapende overval

Wormerveer, zaterdag 11 maart 2006, 15:30 uur

Een met een vuurwapen gewapende man drong een bedrijf aan de Rosbayerweg binnen. Hij bedreigde de aanwezigen met het wapen en eiste geld. Hij ging er vandoor met een onbekend geldbedrag.

De politie is op zoek naar een man van ongeveer 20 jaar oud, met een donkere huidskleur en een lengte van ongeveer 1.80 meter. Een van zijn voortanden had een goudkleurige rand. Hij was gekleed in een donkere spijkerbroek en donkerkleurig jack met capuchon waar een bontrand aan zat. Hij droeg ten tijde van de overval een petje.

Man aangereden bij oversteken

Volendam, zaterdag 11 maart 2006, 16:00 uur

Op de rotonde bij de Julianaweg en de Burg. van Baarstraat vond een aanrijding plaats tussen een personenauto en een voetganger. De laatste, een 72-jarige Volendamse, raakte gewond aan haar borst en aan een van haar benen. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder, woonachtig in Volendam en 38 jaar oud, is door de politie gehoord en krijgt een proces-verbaal. Hij verleende de voetgangster geen voorrang.

Drankrijders

Zaterdag 11 maart 2006

De politie betrapte omstreeks 02:15 uur in Zaandam op de Savornin Lohmanstraat tijdens een controle een 40-jarige automobilist uit Zaandam op het gebruik van alcoholhoudende drank. Na het blazen bleek de uitkomst op bijna 1 promille te liggen. Hij kreeg een proces-verbaal.

Op de Burg. D. Kooijmanlaan in Purmerend bleek omstreeks 03:39 uur een 62-jarige Purmerender te diep in het glaasje te hebben gekeken. Wettelijk is 0,5 promille het maximaal toegestane. Deze automobilist blies 1,66 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

In Volendam liep een 55-jarige automobilist uit Kerkrade tegen de lamp. Op de Kathammerzeedijk stopte het ademanalyseapparaat bij 1,25 promille. Teveel, zodat ook hij een proces-verbaal kreeg en zijn auto moest laten staan. Deze controle vond plaats om 04:30 uur.

Een kwartier later controleerde de politie op de Gedempte Where in Purmerend een 38-jarige Amsterdammer, terwijl hij een auto bestuurde. Ook hij bleek teveel te hebben gedronken: 1,5 promille. De man moest zijn auto laten staan en kreeg een proces-verbaal. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Dat wordt altijd gedaan wanneer de uitslag hoger is dan 1,3 promille.

Bedreigers aangehouden

Purmerend, zaterdag 11 maart 2006, 21:47 uur

De politie ontving een melding dat een aantal jongeren op de De Graeffweg voorbijrijdende automobilisten met een honkbalknuppel bedreigden. De politie hield een drietal jongens in de leeftijd van 14, 15 en 16 jaar oud aan. Steeds wanneer er een auto passeerde, deden zij net alsof zij het voertuig met de knuppel wilden raken. De honkbalknuppel is inbeslaggenomen en het drietal krijgt een proces-verbaal.

Openbare dronkenschap

Zaandam, zondag 12 maart 2006, 01:03 uur

De politie hield op de Oostkade een 25-jarige man uit Zaandam aan op verdenking van openbare dronkenschap. De man verzette zich hevig bij zijn aanhouding en beledigde de politieagenten herhaaldelijk. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Hij bracht de nacht door in een cel.

In woning met mes gestoken

Purmerend, zondag 12 maart 2006, 08:51 uur

Vanmorgen drong een tot nu toe nog onbekend gebleven man een woning aan de Meteorenweg binnen. Er ontstond een worsteling, hij bedreigde de 36-jarige bewoonster met een mes en stak haar daarmee. Het slachtoffer kon haar woning ontvluchten en de politie waarschuwen.

De politie is op zoek naar de dader. Het gaat om een man van ongeveer 28 à 29 jaar oud, met een donkere huidskleur. Hij heeft een lengte tussen de 1.80 en 1.85 meter. Het heeft een normaal postuur, maar opvallend grote, ronde ogen. Hij droeg een donkerblauwe joggingbroek.

Laatst gewijzigd 12-03-2006 14:02 | © Politie Zaanstreek-Waterland |