Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

Nadere informatie: Bureau Communicatie Andrea Jansen 055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

11 en 12 maart 2006

Apeldoorn- Politie arresteert man na aanrijding

Een 25-jarige man uit Apeldoorn is op 12 maart aangehouden nadat hij expres met zijn auto op een 20-jarige vrouw uit Apeldoorn zou zijn ingereden. De vrouw was met haar 19-jarige vriendin stappen in Apeldoorn en werd in een uitgaansgelegenheid lastig gevallen door twee mannen. De vrouwen wilden dit niet en liepen richting de woning van een van hen. De twee mannen haalden hen rond 01.20 uur op de Wantsnijdershoeve in en er ontstond woordenwisseling, waarbij de 20-jarige vrouw werd bedreigd. De vrouw liep weg en vervolgens reed de man haar met zijn auto aan. Zij raakte gewond aan haar enkel en gezicht en moest worden behandeld door een arts. De man maakte zich uit de voeten, maar kon later in zijn woning worden aangehouden.

Apeldoorn- Jongens aangehouden voor vernieling

Zes jongens in de leeftijd van 15 tot 18 jaar werden op 12 maart rond 01.00 uur aangehouden op de Ugchelseweg. Zij hadden twee ruiten vernield van een schuur. Alle jongens kregen een proces verbaal.

Apeldoorn - Winkeldief aangehouden

De politie heeft op 11 maart rond 11.44 uur een 33-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. De man had een leren jas gestolen bij een winkel aan de Hoofdstraat en was hierbij betrapt door winkelpersoneel. De politie nam de verdachte van het winkelpersoneel over. De verdachte beledigde en bedreigde toen beide politiemensen, die hiervan aangifte deden. De man is ingesloten.

Apeldoorn - Harddrugs

Vier mannen van 36, 37, 37 en 45 jaar uit Apeldoorn zijn op 10 maart aangehouden op verdenking van handel in harddrugs. Zij gedroegen zich rond 10.00 uur verdacht op de Schoolstraat en dat werd opgemerkt door surveillerende agenten. Op de plaats waar de mannen werd aangehouden, werd heroïne aangetroffen.

Apeldoorn - Aanhouding na vernieling

Surveillerende agenten betrapten op 11 maart rond 02.00 uur op de Hoofdstraat een man tijdens het vernielen van een plantenbak. De man (19 jaar uit Apeldoorn) werd aangehouden. Hij bekende de vernieling.

Apeldoorn - Vernielde autoruit

Een 25-jarige man uit Apeldoorn werd op 11 maart rond 6.00 uur door een getuige betrapt op het gooien van een steen tegen een autoruit aan de Klingelbeek. Deze raakte hierbij beschadigd. De getuige belde de politie, waarna de 25-jarige kon worden aangehouden in zijn woning.

Apeldoorn - Diefstal auto bij inbraak

In de nacht van 9 op 10 maart is ingebroken in een woning aan de Tweede Beukenlaan. De daders kwamen binnen door een raam open te breken. Een dvd-speler en autosleutels werden gestolen. Met deze sleutels werd de auto van de bewoner gestolen. Deze werd later aangetroffen in Rotterdam. De politie onderzoekt de zaak.

---- --