Persberichten district Lekstroom, 14.30 uur

Utrecht, 12-03-2006

Bekeuring voor scharen slijpen

NIEUWEGEIN Bewoners van het Thorbeckepark belden vrijdag de politie, nadat een man aan de deur was geweest die aanbood scharen en messen te slijpen. De 68-jarige man uit Utrecht kon om 10.50 uur worden aangehouden en kreeg een bekeuring omdat hij zonder vergunning aan de deur ventte.

Waarschuwing

Eerder ontving de politie ook meldingen dat in Utrecht bij vooral ouderen werd aangebeld met het aanbod om scharen te slijpen. Personen die op het aanbod ingingen, moesten een veel te hoog bedrag betalen voor, naar later bleek, botte messen. De politie waarschuwt om niet op het aanbod in te gaan en de politie te bellen (0900-8844) als de verkoper nog in de buurt is.

Bromfietscontrole

IJSSELSTEIN Vrijdag 10 maart heeft de politie van 15.00 tot 22.00 uur een bromfietscontrole gehouden in IJsselveld Oost en de ruime omgeving.

In totaal moesten 54 bestuurders van bromfietsen naar de controleplek komen en werden hun voertuig en papieren gecontroleerd. In totaal werden 25 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer een te hoog vermogen, niet tonen of hebben van een bromfietscertificaat, verzekeringsbewijs, gele plaat of verlichting. Vier brommers hadden slechte remmen en één een technisch mankement aan het stuur. In een auto die gecontroleerd werd, is een wapenstok aangetroffen. De automobilist is aangehouden en de wapenstok in beslag genomen. Ook werd een bestuurder aangehouden die nog drie boetes open had staan.

Helers aangehouden

HOUTEN Vrijdagavond 10 maart werden twee verdachten van heling aangehouden. Omstreeks 21.10 uur zag een mountainbike-agent op de Spoorhaag een 16-jarige jongen uit Houten lopen met een volle vuilniszak. In de vuilniszak zat dure merkkleding en de jongen verklaarde dat hij de kleding net in een winkel gekocht had. Hij kon echter geen bonnetje laten zien en gaf steeds tegenstrijdige verklaringen. Hij is daarop aangehouden op verdenking van heling. Na onderzoek werd ook een 14-jarige jongen uit Houten aangehouden van wie de 16-jarige de kleding zou hebben gekocht. De 16-jarige jongen deed afstand van de kleding. Beide jongens zijn verhoord en de politie heeft hun ouders geïnformeerd. Naar een passende straf wordt gezocht.

Onder invloed

VIANEN Een 44-jarige man uit Tiel is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden voor rijden onder invloed. De man viel op toen hij om 01.45 uur surveillernde agenten met hoge snelheid inhaalde op de Rijksweg A2 richting Den Bosch. Op de Prins Bernhardstraat in Vianen lieten de agenten de man stoppen en blazen. Hij had te veel gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau blies hij 440 ug/l. De Tielenaar kreeg een rijverbod van 4 uur. Proces-verbaal is opgemaakt.

Schelden en opstandig

LOPIK - Een 17-jarige jongen uit Lopik is zondagmorgen om 02.50 uur aangehouden omdat hij een agent uitschold. De agenten hielden horecatoezicht op de Anna van Burenstraat. De jongen liep achter de agenten aan en gedroeg zich recalcitrant. Agenten vroegen hem om zijn weg te vervolgen, wat hij niet deed. Hij daagde de agenten uit en pakte een van hen zelfs vast. Daarom hebben agenten gepast geweld gebruikt om de jongen van zich af te duwen. Hij is meegenomen naar het bureau, waar proces-verbaal is opgemaakt.

Minderjarige met harddrugs

IJSSELSTEIN Met dertien XTC-pillen op zak is een 16-jarige jongen uit De Meern zondagmorgen aangehouden. De jongen werd omstreeks 03.55 uur met de drugs betrapt waarop de beveiliging van een horecagelegenheid de politie inschakelde.

Diefstal in ziekenhuis

NIEUWEGEIN - Vrijdagavond werd een man aangehouden die in het ziekenhuis in Nieuwegein aan de Koekoekslaan had ingebroken. De beveiliging betrapte twee mannen omstreeks 23.50 uur en schakelde de politie in. Die zocht naar de mannen. Eén van hen, een 32-jarige Utrechter kon dankzij een politiehond worden opgespoord en aangehouden. Bij zijn vlucht gooide hij een flatscreen naar een bewaker. De politie doet nog onderzoek naar de tweede verdachte.