Persberichten district Rijn & Venen, 14.20 uur

Utrecht, 12-03-2006

Getuigen gezocht ontploffing brievenbussen

MAARSSEN Vrijdagavond 10 maart rond 21.30 uur heeft vermoedelijk een groep van 8-10 personen vuurwerk tot ontploffing gebracht in brievenbussen aan de Paulus Potterstraat. Er is flinke schade ontstaan en ongerustheid bij de bewoners.

De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Van twee jongens die vermoedelijk betrokken zijn en via de Gerard Terborchstraat naar de Dr. Plesmanlaan renden, is een signalement bekend. Signalement jongen 1:

* Ongeveer 14 jaar

* Donkere huidskleur

* Normaal postuur

* Zwart kort krullend haar

* Zwarte gewatteerde jas

Signalement kleding jongen 2:

* Lichtblauwe jas met bontkraag

* Lichtblauwe muts

Heeft u iets gezien wat de politie kan helpen in haar onderzoek, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844.

Amokmaker aangehouden

MIJDRECHT Zondagochtend rond 02.30 uur heeft de politie op de Hofland een 21-jarige man uit Amsterdam aangehouden vanwege het drinken van alcohol op straat. De man beledigde de agenten en was niet in het bezit van een identiteitsbewijs. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding waarop de politie gepast geweld moest toepassen. De man moest mee naar het politiebureau voor verhoor.

Roodlichtcontrole

WOERDEN Naar aanleiding van klachten van bewoners heeft de politie op vrijdag 10 maart tussen 07.30 en 08.45 uur roodlichtcontrole gehouden op de Jozef Israelslaan. Tien weggebruikers zijn hierbij bekeurd voor het rijden door rood licht.

Amokmakers aangehouden

WOERDEN Zaterdagochtend rond 04.30 uur heeft de politie een 29-jarige man uit Arnhem aangehouden op de Houttuinlaan. De man gedroeg zich agressief, trapte tegen de deur van een horecagelegenheid en gooide met voorwerpen. De politie heeft de man aangehouden voor vernieling en meegenomen naar het politiebureau. Rond 04.50 uur hield de politie een tweede agressieve man, van 26 jaar uit Rotterdam, aan die een personeelslid had geschopt, bespuugd en uitgescholden. Op het politiebureau bleek dat hij ook nog voor andere zaken gesignaleerd stond.

Verkeerscontrole

BREUKELEN Vrijdagavond tussen 21.00 en 22.00 uur heeft de politie snelheidscontrole gehouden op de Brugoprit. Zeven automobilisten overtraden de maximumsnelheid van 50 km/uur en kregen daarvoor proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/uur.

Aanhoudingen na vechtpartij

LOENEN AAN DE VECHT Vrijdagavond rond 23.30 uur heeft de politie na een vechtpartij in een horecagelegenheid aan het Hoefijzer twee mannen aangehouden, van 21 en 18 jaar uit Maarssen. De twee konden op aanwijzing van getuigen in een streekbus worden aangehouden, en moesten mee naar het politiebureau voor verhoor.

Hennepkwekerij

AMSTELHOEK Zaterdagavond rond 18.00 uur heeft de politie naar aanleiding van een melding een hennepkwekerij aangetroffen op de Amstelkade. Drie aanwezigen, een 42-jarige man en 35-jarige vrouw uit Nieuw Vennep en een 33-jarige man uit Bennebroek zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Er waren vijf planten aanwezig, maar ook professionele apparatuur voor een hennepkwekerij. Deze is in beslag genomen.

Getuigen schennispleging gezocht

MAARSSEN Op vrijdagmiddag 10 maart rond 14.45 uur toonde een onbekende man zijn geslachtsdeel aan een fietsende vrouw op de Zuilense Ring ter hoogte van het monument. Ook sprak hij haar bedreigend toe. De politie is op zoek naar getuigen hiervan.

Het signalement luidt:

* lichtgetinte huidskleur

* ong. 30 jaar oud

* zwart haar in staartje

* zwarte broek

* beige trui/bovenkleding

Heeft u meer informatie over deze man, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844.