2e persbericht van zondag 12 maart 2006

Eindhoven, 12-03-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Twee verdachten aangehouden na steekpartij

De politie hield zondagmorgen omstreeks 0.30 uur op de Antony van Leeuwenhoeklaan een negentienjarige Eindhovenaar aan. Zijn 14-jarige kompaan wist te ontkomen maar meldde zich later in de ochtend op het politiebureau aan de Mathildelaan. Ze worden verdacht op zaterdagavond, omstreeks 22.15 uur, betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij met een 14-jarige plaatsgenoot in een ontmoetingscentra aan de Don Boscostraat. Deze jongen raakte daarbij gewond aan de buik, veroorzaakt door een steekwapen. Hij moest hiervoor een operatie ondergaan in het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven. Het slachtoffer is buiten levensgevaar. De twee verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Dronken bestuurder veroorzaakt aanrijding en levert rijbewijs in

Een 41-jarige autobestuurder is dagochtend omstreeks 2.00 uur op de kruising Geldropseweg Hugo van der Goeslaan aangehouden. Even daarvoor veroorzaakte de man op de kruising een botsing met een ander voertuig. Een ademanalyse wees uit dat de man gedronken had. Hij blies een promillage van ruim 1,85. Daarop is zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Snelheidscontrole

Zaterdag tussen 13.45 en 16.45 uur vond er op de Onze Lieve Vrouwestraat een snelheidscontrole plaats. Van de 1.770 gecontroleerde voertuigen reden er 134 harder dan de maximum toegestane snelheid van 70 km/u. De hoogst gemeten snelheidsovertreding bedroeg 117 km/u.

Helmond: Huiselijk geweld

De politie hield zondagmorgen omstreeks 11.30 uur een 44-jarige Helmonder aan in zijn woning in het stadsdeel Helmond West. Hij had eerder die ochtend bij een ruzie zijn vrouw geslagen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Boormachines en geld gestolen

In een bedrijfspand aan de Schootense Loop is zaterdagavond tussen 22.00 en 22.17 uur een aantal boormachines gestolen. In een andere ruimte is uit een kluis enkele honderden euros gestolen. De toegangsdeur van het pand was opengebroken.

Helmond: Dronken bestuurder slaat over de kop en levert rijbewijs in

De politie heeft zondagmorgen om 0.40 uur een 27-jarige man uit Mierlo aangehouden op de A 270. De politie zag de auto links van de weg op zijn dak liggen. De politie trof in het voertuig meerdere blikjes bier aan. Een blaastest wees uit dat de man teveel gedronken had. Omdat hij de afgelopen jaren al vaker betrapt is op het rijden met teveel drank op, is zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Best: Dronken bestuurder levert rijbewijs in na aanrijding met fietser

Een 35-jarige autobestuurder uit Eindhoven is zondagochtend omstreeks 2.40 uur op de Hoofdstraat aangehouden. De man botste hier tegen een 19-jarige fietser uit Best aan. De autobestuurder had gedronken. Hij blies een promillage van ruim 1,8. Zijn rijbewijs werd daarop ingevorderd en is tegen hem proces-verbaal opgemaakt. De fietser raakte niet gewond.

Bergeijk: Woninginbraak

In een woning aan de Burg. Magneestraat is zaterdag tussen 17.15 en 20.00 uur ingebroken. De buit bestaat uit een spelcomputer en een digitale camera. De dader kon binnenkomen door een keukenraam in te slaan.

Wintelre: Dader moedwillige aanrijding gewond na botsing tegen boom

Een 22-jarige Eindhovenaar is zondagmorgen door de politie aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag en/of zware mishandeling. Hij was omstreeks 4.15 uur op een parkeerplaats aan de Willibrordusstraat in Wintelre met zijn auto ingereden op een aantal mensen. Daarbij raakte een 29-jarige man uit Den Bosch gewond. Voor behandeling moest het slachtoffer naar het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. Hij had een gebroken neus en gekneusde onderbenen maar kon hierna het ziekenhuis verlaten. De verdachte raakte kort daarvoor betrokken bij een ruzie in een horecazaak, grenzend aan de parkeerplaats. Toen mensen rond sluitingstijd het pand verlieten bedreigde de buitengezette man met een kapotte fles een van de portiers. Er ontstond een handgemeen, waarbij de man ten val kwam. Omstanders bemoeiden zich met het voorval door hem te schoppen en te slaan. Portiers wisten de man te ontzetten. Even later stapte hij in een auto en reed met volle vaart op de mensen in die over de parkeerplaats liepen en raakte het eerder genoemde slachtoffer. Toen de politie arriveerde probeerde de verdachte met hoge snelheid te ontkomen en reed weg richting Veldhoven. Enkele honderden meters verder botste de verdachte tegen een boom. Door de klap raakte de man buiten westen. Hij is voor verder onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Omdat het politieonderzoek nog niet is afgerond wordt de man in verzekering gesteld. Zijn rijbewijs is inmiddels ingevorderd.