Politie Zuid-Holland-Zuid

12/3 Weekend Dordrecht en Zwijndrechtse waard

, 12-03-2006 o Nieuwsberichten District I

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT De politie ging na een melding van mishandeling naar de Patersweg te Dordrecht op zaterdagavond 11 maart. Daar troffen agenten een 34-jarige vrouw aan voor de deur van haar woning. Zij was bij thuiskomst van haar man in het gezicht geslagen en buiten de deur gezet. Hierop werd de 56-jarige man aangehouden en in verzekering gesteld.

AANHOUDING FIETSROOF
DORDRECHT De politie heeft op vrijdag 10 maart en zaterdag 11 maart twee verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de roof van de fiets van een 13-jarige Dordtse jongen op 6 maart aan de Chico Mendesring te Dordrecht. Het gaat om een 13-jarige die op de Koningstraat werd aangehouden en een 14-jarige jongen uit Dordrecht die zich zaterdag meldde op het politiebureau aan de Nassauweg. De 13-jarige is na verhoor heengezonden, de 14-jarige is nog in verzekering.

BEDREIGING
DORDRECHT Een 50-jarige man uit Dordrecht is zaterdagochtend 11 maart aangehouden op het politiebureau aan de Nassauweg te Dordrecht omdat hij zijn vrouw met een mes bedreigde in hun woning aan de Andromedaring te Dordrecht. Ook had hij de 47-jarige vrouw geslagen en geschopt. Hij is in verzekering gesteld.

BRAND AUTO
DORDRECHT Rond 5 uur in de ochtend van zaterdag 11 maart kreeg de politie de melding dat er een auto in brand stond aan de Generaal Spoorstraat te Dordrecht. Ter plekke heeft de brandweer geblust, maar de auto is bijna volledig uitgebrand. De auto bleek een dag eerder gestolen te zijn van een 79-jarige man uit Dordrecht. Deze is in kennis gesteld.

ALCOHOLCONTROLE
ZWIJNDRECHT Bij een alcoholcontrole op vrijdagavond 10 maart te Zwijndrecht zijn vijf bestuurders aangehouden. Vier van hen kregen een bekeuring en een van hen moet voorkomen en leverde zijn rijbewijs in omdat hij 655 ugl scoorde. De controles vonden plaats op de Langeweg, de Karel Doormanlaan en de Achterhakkers.

WONINGINBRAAK
HENDRIK-IDO-AMBACHT Op vrijdagavond 10 maart hoorde een 65-jarige man gestommel in het huis van de buren aan de Lindestraat te Hendrik-Ido-Ambacht, die op dat moment niet thuis waren. Hij ging kijken en riep wie er was, waarop er vier knapen uit het raam stapten. De buurman greep een van hen vast, maar kreeg toen klappen op zijn oog waarna hij moest loslaten en de jongemannen ontsnapten. De politie heeft de bewoners laten waarschuwen dat er ingebroken was. Vooralsnog is niet duidelijk of er iets vermist wordt. De technische recherche heeft onderzoek naar sporen gedaan. De buurman heeft aangifte wegens mishandeling gedaan. Ook is zijn bril vernield. De politie heeft buurtonderzoek en technisch onderzoek verricht.

HENNEPKWEKERIJEN

DORDRECHT Op zaterdagavond 11 maart heeft de politie na informatie van Eneco een hennepkwekerij opgerold aan de Jan van Goyenstraat te Dordrecht. Er werden 710 planten aangetroffen die door Ecoloss meegenomen zijn ter vernietiging.

DORDRECHT - Een man van 59 jaar uit Rotterdam en een 55-jarige vrouw uit Dordrecht zijn op vrijdag 10 maart aangehouden in de woning van de vrouw aan de Kievitstraat te Dordrecht. In de woning trof de politie een kleine hennepkwekerij aan met tegen de 100 planten. Deze zijn weggehaald en vernietigd. Beiden zijn in verzekering gesteld.

FIETSENDIEF AANGEHOUDEN
DORDRECHT - Agenten die een oogje in het zeil hielden op het Stationsplein te Dordrecht, hebben een 18-jarige jongeman uit Zwijndrecht op heterdaad betrapt op het stelen van een fiets op vrijdagmiddag 10 maart.