Ingezonden persbericht


't Zand SGW Global-e 

SGW Wedstrijd Afgelast 

Helaas heeft de organisatie van de SGW Global-e zondagochtend 12 maart om 07.00 uur moeten beslissen dat vanwege de toch nog onverwachte strenge vorst de SGW wedstrijd van zondag 12 maart moest worden afgelast.

In eerste instantie had men de hoop dat bij zonopkomst zondagochtend de temperatuur iets zou oplopen zodat de bodem kon "ontdooien". Echter al snel bleek dat de temperatuur ook overdag nauwelijks boven 0 zou komen. Hiermee bleef de bodem te hard voor de paarden waarmee het onverantwoord zou zijn om de wedstrijd te laten doorgaan.

De organisatie hoopt nu dat de weersomstandigheden het toelaten om deze wedstrijddag te kunnen verplaatsen naar zaterdag 18 maart. Naast een hogere temperatuur is het verplaatsen naar zaterdag 18 maart ook afhankelijk van de grote groep van meer dan 150 vrijwilligers. Deze moeten tijd en bereidheid hebben om ook deze dag aan de eventing sport te besteden.

De wedstrijd ruiters hebben uiterst positief gereageerd op deze beslissing. Ook de ruiters die voor 06.00 's zondagochtend van huis zijn vertrokken en er bij aankomst achterkwamen dat zij voor niets naar het Brabantse Alphen waren afgereisd met hun paarden. Ook voor de ervaren eventing ruiter gaat veiligheid voor alles. Het merendeel van de ruiters heeft aangegeven om graag weer de rit naar Alphen te maken op zaterdag 18 maart om alsnog deze mooie wedstrijd te kunnen rijden.

 

De laatste ontwikkelingen over onze wedstrijd worden vermeld op onze site www.sgw.global-e.nl

De wedstrijddag van zondag 19 maart waar de B-paarden en alle rubrieken pony's zullen starten gaat vooralsnog door.

 

 

 

 



Ingezonden persbericht