Ingezonden persbericht

Amsterdamse jongeren willen rood-groen stadsbestuur

De Amsterdamse jongerenorganisaties DWARS (Groenlinks) en de Jonge Socialisten (PvdA) willen een rood-groen college in de stad.

De twee linkse clubs, die al langer samenwerken, zijn enthousiast: "De verkiezingsuitslag laat niks te wensen over: GroenLinks en PvdA hebben 6 zetels winst geboekt, rechts heeft alleen maar verlies geleden. Zo'n historische kans kunnen we niet laten schieten!"

Aafke Beukema, voorzitter DWARS Amsterdam "Iedereen in deze stad verdient het beste bestuur wat het krijgen kan; het is tijd om de linkse storm die 7 maart door Nederland gewaaid heeft te vangen en te bundelen in een echt progressief Amsterdams bestuur."

Verder met de VVD zien de Jonge Socialisten in de PvdA niet zitten. "De VVD heeft 16 jaar meebestuurd. Toch hebben ze zich in de campagne keihard opgesteld, daarmee gegokt en uiteindelijk verloren. Het zou gek zijn als ze nu weer terugkeren in het college." aldus Jan Duffhues van de JS in de PvdA. "GroenLinks heeft in het verleden al de stad bestuurd en heeft ook nu laten zien dat ze er klaar voor zijn. Voor de SP geldt dit een stuk minder. Bovendien is er met twee partijen al een dikke meerderheid."

---

(