Landschap Noord-Holland


Persuitnodiging

Presentatie van VBIJ aan staatssecretaris Van Geel: "Het IJsselmeer als estuarium: een buitengewone binnenzee"

Op maandag 13 maart 2006 presenteert de stichting Verantwoord Beheer IJsselmeer (VBIJ) haar toekomstbeeld aan staatssecretaris de heer P. van Geel. De VBIJ nodigt u van harte uit hierbij aanwezig te zijn. De VBIJ is een complementair samenwerkingsverband van vijf organisaties rond het IJsselmeergebied: Landschap Noord-Holland, Waddenvereniging, It Fryske Gea, Het Flevo-landschap en IJsselmeervereniging.

De VBIJ staat voor een verantwoord beheer én gebruik van het IJsselmeergebied opdat kwaliteit, kwantiteit, veiligheid en diversiteit van dit grootste zoetwaterbekken van West-Europa gewaarborgd blijven. De VBIJ streeft op de langere termijn naar een IJsselmeer als estuarium, een natuurlijke overgang van zoetwater naar zoutwater.

Programma

14.30 uur Ontvangst in het Bimhuis te Amsterdam.

14.50 uur Welkom en inleiding door de heer B. Fokkens, voorzitter van DE LANDSCHAPPEN, het samenwerkingsverband van de 12 provinciale Landschappen.

'Peipsi en IJsselmeer: leren van een natuurlijk merensysteem' een informerende presentatie door mevrouw S. Lauwaars (RWS-IJG) en de heer M. van Eerden (RWS-RIZA). De presentatie wordt geïntroduceerd door de heer S. de Wit, directeur Water & Scheepvaart (RWS-IJG).

'Meer in evenwicht' de mening van de ANWB door de heer G. van Woerkom, hoofddirecteur.

15.45 uur Pauze

16.15 uur 'Het toekomstbeeld van de stichting Verantwoord Beheer IJsselmeer' door de heer M. Bierman, voorzitter.

Overhandiging aan en reactie van staatssecretaris de heer P. van Geel.

16.45 uur Afsluiting door de heer B. Fokkens en tot circa 18.00 uur napraten in het café.

De presentatie vindt plaats in het Bimhuis in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam, op loopafstand van het Centraal Station. De routebeschrijving is bijgevoegd.

Wilt u even melden of u bij de presentatie aanwezig bent? U kunt dit per mail doen naar s.luger@landschapnoordholland.nl

Voor nadere informatie belt u naar Susette Luger, 0251-362 753 of naar Johan Stuart, 0251-362 747.