Landstede


Studenten doen mee aan finale NK Scholenploegenachtervolging

Ook dit jaar staan Landstede-studenten Sport & Bewegen in de finale van de NK Scholenploegenachtervolging. Op 13 maart streven zowel het heren- als het damesteam naar een eerste plek op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Landstede doet voor de derde keer mee.

Het herenteam reed op 10 februari in Groningen de voorronde, de dames een week later in Assen. Beide teams eindigden als eerste.

De teams komen uit in de categorie 18 jaar en ouder. Een team bestaat uit maximaal vier personen en de tijd stopt, zodra de derde rijder van de ploeg over de finish komt. Ieder team rijdt twee omlopen.

De verreden tijden worden bij elkaar opgeteld en hieruit komt een eindtijd. Om zich te plaatsen moet de teams een eerste en tweede plaats zien te bemachtigen.

Top 5 van Nederland
Voorgaande jaren hebben de S&B schaatsteams iedere keer de finale gehaald. In het eindklassement wisten de dames achtereenvolgens een vierde en een tweede plaats te behalen.

Zij behoorden dus bij de top 5 van Nederland. De heren werden vorig jaar door pech achtervolgd op de finaledag, maar het jaar daarvoor zijn zij als tweede geëindigd op het NK.

Landstede & Sport

Meer informatie bij de KNSB