Gemeente Hellendoorn


Uitbreiding parkeerterrein Nijveldserf

Het centrum van Nijverdal wordt steeds mooier! Onder dit motto wordt er al een aantal jaren gewerkt aan het centrum van Nijverdal. Veel projecten staan nog op stapel maar een aantal zijn in uitvoering of zijn al gereed, zoals de bouw van het Huis voor Cultuur en Bestuur en de herinrichting van Keizerserf en Grotestraat.

Door de bouw van het Huis voor Cultuur en Bestuur en de herinrichting van de Grotestraat zijn er in het centrum van Nijverdal parkeerplaatsen verloren gegaan. Deze komen terug in de parkeergarage. Omdat de parkeergarage pas in 2009 in gebruik kan worden genomen is het noodzakelijk tijdelijk extra parkeergelegenheid aan te leggen. Het parkeerterrein Nijveldserf, dit is het parkeerterrein achter de HEMA, zal daarom met ongeveer 40 plaatsen worden uitgebreid. Het merendeel wordt aangelegd op het onverharde gedeelte, de rest door een slimme herindeling van het terrein. Alle nieuwe parkeerplaatsen komen binnen de blauwe zone te liggen.

De werkzaamheden beginnen op 13 maart a.s. Als eerste worden de bomen gekapt waarna op 27 maart met het straatwerk en de aanleg van de riolering wordt begonnen. De gekapte bomen worden vervangen door nieuwe Esdoorns. De werkzaamheden zullen naar verwachting 10 weken duren.

Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met het loket Wegen, Groen en Afval, telefoonnummer 0548-630214.