MIN SZW: Uitnodiging voor de pers

Ministerie szw

http://www.minszw.nl

MEDEDELING VOOR DE REDACTIE

Uitnodiging voor de pers voor de conferentie Ondernemen loont!

Minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid opent op maandag 13 maart 2006 de conferentie Ondernemen loont! De conferentie gaat over het starten van een onderneming door mensen met een uitkering. Steeds meer uitkeringsgerechtigden kiezen er namelijk voor om via het zelfstandig ondernemerschap aan het werk te komen. In 2004 waren dat er bijna 7000, dat is 10 procent van alle nieuwe starters.

Ondernemen loont! is bedoeld voor medewerkers van CWI, UWV en gemeenten die zich bezighouden met het aan werk helpen van mensen met een uitkering. Zij krijgen informatie over hoe ze kunnen beoordelen of hun klanten een eigen bedrijf zouden kunnen starten.

Minister De Geus opent de conferentie met een toespraak. Staatssecretaris Van Hoof wordt geïnterviewd door dagvoorzitter Judith de Bruin. Ook neemt hij de DVD Imago Ondernemerschap van de Kamer van Koophandel Brabant in ontvangst. De conferentie vindt plaats in Grandhotel Karel V, Geertebolwerk 1 in Utrecht.

Programma:
9.00 Ontvangst
9.30 Opening door minister De Geus
9.45 Interview met staatssecretaris Van Hoof en in ontvangst nemen DVD 10.10 Presentatie door Iwan Göbel, ondernemer van het jaar 2004, over zelfstandig ondernemerschap.
10.40 Einde plenaire ochtendprogramma

Journalisten worden van harte uitgenodigd voor het plenaire ochtenddeel van deze conferentie. Voor meer informatie kunt u bellen met de afdeling Persvoorlichting van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Jeantine Reiger 070-3336167.