Politie Drenthe

Persbericht eerste paal politiebureau Assen

Assen, 10-03-2006

Persbericht eerste paal Uitnodiging aan de pers

Vrijdag 10 maart 2006

Eerste paal politiebureau in Assen op maandag 13 maart

Op maandag 13 maart wordt de eerste paal geslagen voor het nieuwe politiebureau van Politie Drenthe in Assen. De officiële handeling wordt o.a. verricht door de korpschef van Politie Drenthe, Frans Bakker samen met oud-korpschef Jacques van den Berg, die nauw betrokken is geweest bij de ontwikkeling van het nieuwbouwproject.

Onder de officiële genodigden zijn mevrouw D. van As-Kleijwegt, korpsbeheerder en burgemeester van Assen en de heer C. Bijl, plaatsvervangend korpsbeheerder en burgemeester van Emmen.

Politie Drenthe laat een nieuw bureau bouwen op locatie Huize Nassau aan de Balkenweg. Het ontwerp is van AAS Architecten te Groningen. Na de Europese aanbesteding is het project gegund aan de volgende partijen:

Bouwkundig aannemer:
Heijmans IBC Bouw Assen

Werktuigbouwkundig installateur:
Wolter & Dros

Elektrotechnisch installateur:
Dijk & Wijk Installatiegroep

De aannemer is inmiddels begonnen met graafwerkzaamheden op het bouwterrein. Het bouwtraject zal een kleine twee jaar in beslag nemen. De oplevering wordt eind december 2007 verwacht.

Het ontwerp is van AAS Architecten uit Groningen. Het gaat 16 verdiepingen tellen en zal met circa 60 meter het hoogste bouwwerk worden van Assen. Politie Drenthe krijgt hiermee een moderne en functionele huisvesting. In het politiebureau zullen worden gehuisvest de basiseenheid Assen Noord, regionale politieafdelingen, beheersdiensten en korpsleiding.

De vertegenwoordigers van de media in Drenthe zijn van harte uitgenodigd bij de ceremonie aanwezig te zijn. De bijeenkomst vindt plaats op de bouwlocatie aan de Balkenweg op maandag 13 maart 2006 van 16.00-17.15 uur. Na het slaan van de

eerste paal wordt de bijeenkomst op informele wijze voortgezet met een hapje en drankje op de bouwlocatie. Na afloop van het officiële gedeelte is er voor de pers gelegenheid om vragen te stellen over het nieuwbouwproject.


---

---