Gemeente Almere

Onderhandelingen nieuw college

De gemeenteraadsverkiezingen zijn voorbij. Een intensieve tijd van campagnevoeren ligt achter ons. Almere maakt zich op voor een nieuwe bestuursperiode. Als fractievoorzitter van de grootste fractie, neemt Rob Beuse het voortouw bij de vorming van een nieuw bestuur.

Alvorens de onderhandelingen met een of meer partijen te beginnen, komt er een brede informatieronde. De lijsttrekkers van de gekozen partijen in de gemeenteraad zijn daarom uitgenodigd voor een openbare startbijeenkomst op maandag 13 maart a.s., 20.00 uur in de Witte zaal van het stadhuis. Doel van die bijeenkomst is een beeld te krijgen van uw opvattingen over de volgende vragen:
a. In welke richting wijst de verkiezingsuitslag naar uw mening? Hoe leest u de uitspraak van de kiezer?
b. Wat moet naar uw opvatting inhoudelijk dan wel qua bestuursstijl - anders dan in de afgelopen periode?
c. Wat moet naar uw idee ongewijzigd worden voortgezet inhoudelijk dan wel qua bestuursstijl?
d. Bent u bereid collegeverantwoordelijkheid te dragen en wie zijn uw ideale partners of met wie acht u collegesamenwerking uitgesloten?

Na deze plenaire startbijeenkomst is er met alle partijen afzonderlijk een aanvullend gesprek.

Rob Beuse zal deze informatieronde zelf voorzitten.

Na deze informatieronde presenteert Rob Beuse op donderdag 16 maart a.s., tijdens de raadsvergadering, zijn conclusies voor wat betreft de beoogde coalitiepartners waarmee wat hem betreft de onderhandelingen kunnen worden gestart en de aard van het programma waarop de samenwerking zijns inziens kan worden gestoeld.

Het gehele proces van collegevorming zal worden begeleid door Menno van Vliet namens de raadsgriffie. Hij zal bij alle gesprekken aanwezig zijn. Voor vragen kunt u bij hem terecht.