Dexia Bank


Press

Dexia Direct Net : Net Banking bij Dexia in een nieuwe versnelling

13-03-2006

WORLDWIDE, GEBRUIKSVRIENDELIJK EN OPTIMAAL BEVEILIGD !

Dexia Direct Net is de naam van de vernieuwde Net Banking, het internetbankieren via Dexia. Door middel van een kaartlezer, de Dexia Card Reader, kan de cliënt met zijn Bancontact-Mister Cashkaart, vanop eender welke pc met internetverbinding, worldwide en optimaal beveiligd bankieren. Deze nieuwe beveiliging is een primeur voor België!

Tevredenheidsenquête

Internetbankieren kent een spectaculaire groei. Vorig jaar maakten 2,6 miljoen Belgen gebruik van de computer om hun bankverrichtingen via internet uit te voeren. In 2002 waren er dat slechts 1 miljoen. Bij Dexia Bank kiezen ruim 500.000 cliënten voor het bankieren via pc van thuis uit.
Uit een recente tevredenheidsenquête bleek dat de gebruikers van Net Banking over het algemeen tevreden waren over het concept maar dat een te verbeteren punt de registratie en het daarmee gepaard gaande opstarten van Net Banking betrof. Met dit uitgangspunt voor ogen heeft de bank de optimale combinatie gezocht van gebruiksvriendelijkheid en veiligheid en is het concept Dexia Direct Net geboren.

Nieuwe beveiliging

Door middel van een kaartlezer, de Dexia Card Reader , kan de cliënt met zijn Bancontact-Mister Cashkaart en uiteraard door het gebruik van de geheime code van de kaart, vanop eender welke pc met internetverbinding, worldwide veilig bankieren . Deze kaartlezer lijkt op een rekenmachientje, maar is een toestelletje dat bij elk gebruik, op basis van de gegevens in de chip van de kaart, een andere code genereert. Hierdoor is deze beveiliging veel minder afhankelijk van het gedrag van de cliënt die soms nonchalant omspringt met zijn gebruiksparameters of de beveiliging van zijn pc. De gebruiker moet enkel de geheime code van zijn bankkaart onthouden.

Dexia Bank is de eerste bank in België die een dergelijke beveiliging implementeert. Sinds midden november is deze in productie met 1.500 gebruikers, momenteel wordt een uitbreiding gedaan naar nieuwe gebruikers.

Dexia Bank opteert voor een veralgemeende invoering van deze nieuwe beveiliging en zal alle overige cliënten in de komende maanden in groepen migreren.

De Dexia Card Reader kost 25 euro, maar elke cliënt - zowel de nieuwe als de bestaande gebruikers - krijgt één Dexia Card Reader gratis.

Vasco

De kaartlezer is ontworpen door de Belgisch-Amerikaanse firma Vasco, de nummer 1 in de wereld op het gebied van gebruikersidentificatie . De firma, die actief is in meer dan 100 landen, heeft een stevige reputatie opgebouwd en telt niet minder dan 440 internationale financiële instellingen onder zijn cliënteel.

De Dexia Card Reader is niet te verwarren met een gewone Digipass. In tegenstelling tot deze laatste is de kaartlezer totaal niet gekoppeld aan een bepaalde persoon. Bijkomend is ook geen bijkomende code noodzakelijk zoals bij een gewone Digipass.

Geen installatie

Het grote voordeel van Dexia Direct Net is dat de gebruikers zelf niets meer moeten installeren . De toepassing staat op de server van de bank. Daardoor beschikt de cliënt steeds over de meest actuele versie en kunnen zich geen problemen meer voordoen bij de in gebruikname van een nieuwe computer, herinstallaties, enz. Men kan dan ook via om het even welke computer met internetaansluiting bankieren op de site van de bank. Dus ook vanop een vakantieadres. Zonder dat dit uiteraard afbreuk doet aan de veiligheidsnormen op om het even welk terrein.

Nieuwe functionaliteiten

Bovenop het gebruiksgemak, de optimale beveiliging en de volledig nieuwe look zal de cliënt gebruik kunnen maken van een aantal nieuwe functionaliteiten die het beheren van zijn financiën nog gemakkelijker en overzichtelijker zullen maken.

Bij de lancering van Dexia Direct Net - in maart 2006 - kunnen nieuwe cliënten al een financiële analyse maken van hun beleggingen en wordt de historiek van hun rekeningen progressief opgebouwd tot uiteindelijk 15 maanden kan teruggegaan worden.

In juni wordt een berichtenmodule toegevoegd : een beveiligde manier om met het agentschap te communiceren en dus een middel om, zonder zich te hoeven verplaatsen, het contact met het agentschap toch ten allen tijde te behouden. Vanaf juni zal de gebruiker kunnen opteren om zijn afschriften nog enkel via Dexia Direct Net te krijgen. Hierdoor zal de cliënt altijd, zonder verplaatsing, zelf kunnen kiezen of hij zijn afschriften elektronisch bewaart of zelf afdrukt.

Later op het jaar zullen de cliënten via Dexia Direct Net bepaalde producten kunnen openen of aanvragen . Tegen eind 2006 wordt ook het overzicht van de lopende kredieten toegevoegd waardoor het plaatje stilaan volledig wordt en de cliënt op die manier dus een volledig bestand krijgt van alles wat hij bij Dexia bank heeft.
* www.dexia.be/directnet

---

Persdienst Dexia Bank
Pachecolaan 44 (GI 9/32), 1000 Brussel Tel. 02 222 45 33 - Fax. 02 222 90 90 - pressdexia@dexia.be