Persberichten districten stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht, 13-03-2006

Rijden met ontzegging

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 12 op maandag 13 maart een man aangehouden omdat hij met een rijontzegging toch zijn auto bestuurde.

Tijdens de surveillance controleerden agenten op t Goylaan het kenteken van een personenauto. Uit de opgevraagde gegevens bleek dat de bestuurder een rijontzegging had. De 59-jarige bestuurder uit Utrecht kreeg een stopteken en werd aangehouden. Op het bureau bekende de man gereden te hebben met een ontzegging.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Zondagavond heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 22.45 uur zagen agenten ter hoogte van de Van Heuven Goedhartlaan een auto rijden waarvan de verlichting niet aan was. Tevens zat de bestuurder niet handsfree te bellen. Op de Pijperlaan kreeg de 47-jarige bestuurder uit Maarssen een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 465 ug/l uit.

Autokraker aangehouden

UTRECHT Op een parkeerplaats aan de Overste den Oudenlaan heeft de politie een man aangehouden voor het inbreken in een auto.

De beveiliging van een horecagelegenheid aan de Overste den Oudenlaan zag omstreeks 22.05 uur een man inbreken in de auto van de beveiliging zelf. De 33-jarige inbreker zat in de auto de audio te demonteren. De beveiliging hield de man aan. De inmiddels gewaarschuwde politie nam de Utrechter mee naar het bureau. Hier bleek dat hij een veelpleger was.

Man overleden bij brand

UTRECHT Zondagavond ontstond een brand in een woning aan de Antonius Matthaeuslaan. Hierbij overleed een man.

Omstreeks 21.30 uur kreeg de politie een melding dat er een kleine brand woedde in een woning aan de Antoius Matthaeuslaan. Ter plaatse was de bandweer al bezig met blussen. Nadat de brand onder controle was werd het stoffelijk overschot van een man (gegevens nog onbekend) in de woning aangetroffen. De technische recherche zal een onderzoek instellen naar de oorzaak van de brand.

Jeugd op bouwterrein

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag een jongen aangehouden op een bouwterrein omdat hij niet naar de politie wilde luisteren en geen ID-bewijs kon tonen.

De politie kreeg omstreeks 15.45 uur een melding dat een groepje jeugd zich op een bouwterrein aan de Heringastraat bevond. Ter plaatse trof de politie een zestal jongeren aan die op aangeven van de politie op één na allemaal luisterde en naar de agenten luisterden. Een 16-jarige jongen vond het nodig zich vervelend te gedragen en niet direct naar de agenten te luisteren. Na een onderzoekje op het bouwterrein werd de jongen achter een gebouw aangetroffen. Omdat hij zich niet kon legitimeren werd hij meegenomen naar het bureau.

Aangehouden voor belediging

UTRECHT Zondagmorgen heeft de politie een man aangehouden omdat hij een agent beledigde.

De 26-jarige man uit Hengelo kreeg omstreeks 09.05 uur een stopteken op het Zandpad. Nadat hij een eerste blaastest had afgelegd bleek dat hij te veel had gedronken. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. De ademanalyse wees 445 ug/l uit. Hij werd met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur naar huis gestuurd. Op het moment dat hij het bureau verliet vond hij het nodig een agente uit te schelden en probeerde hij een andere politiemedewerker te slaan. De man werd direct weer aangehouden en ingesloten.