Politie Haaglanden

Persberichten Haaglanden

Haaglanden, 13-03-2006

Twee gewonden bij schietincident
Zoetermeer Zondagmiddag rond 13.00 uur raakte een 32-jarige vrouw en een 45-jarige man, beiden afkomstig uit Zoetermeer gewond bij een schietincident in de lobby van een hotel aan het Plein van de Verenigde Naties. Een 41-jarige Zoetermeerder is aangehouden. De oorzaak van het incident ligt vermoedelijk in de relatiesfeer. Beide slachtoffers zijn geopereerd en verblijven nog in het ziekenhuis.

Verkeerscontrole
Zoetermeer Bij een verkeerscontrole zondag 12 maart rond 23.00 uur op de Oostweg bleek dat een 28-jarige Schiedammer nog een aantal boetes moest betalen. De man werd meegenomen naar het politiebureau. Nadat hij 247,50 had betaald, mocht hij het bureau verlaten.

Hond springt uit fietsmandje
Den Haag Een 20-jarige fietser uit Den Haag kreeg zondag 12 maart om 16.45 uur op de Laan van Meerdervoort de schrik van zijn leven, toen zijn hond uit het mandje achterop de fiets sprong en op de rijbaan terecht kwam. Een 36-jarige automobiliste uit Den Haag kon de hond niet meer ontwijken en reed het dier aan. De gewonde hond is door de dierenambulance vervoerd naar een dierenarts.

Man aangehouden met cocaine
Den Haag De politie heeft zondagavond 12 maart om 21.45 uur in de Vondelstraat een 35-jarige Hagenaar aangehouden, die in het bezit was van een kleine hoeveelheid cocaine. De man zou de drugs op straat hebben gekocht.

Verdachten aangehouden in gestolen auto
Den Haag - Op zondag 12 maart rond 19.00 uur zijn in de Van der Vennestraat drie mannen aangehouden als verdachten van diefstal van een auto. Agenten zagen een auto rijden met een buitenlands kenteken. Bij het controleren van het kenteken bleek dat de auto gestolen was en gesignaleerd stond. Hierop werden de verdachten, een 46-jarige Wassenaarder, een 30-jarige Hagenaar en een 32- aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek tevens dat de 30-jarige bestuurder een valse naam had opgegeven en reed met een rijontzegging.

Politie zoekt getuigen mishandeling
Den Haag Zondag 12 maart rond 20.00 uur is een 27-jarige vrouw uit Den Haag in de Patoorwarande mishandeld.
De vrouw kwam uit een videotheek lopen en werd door twee mannen benaderd. Een van hen probeerde haar autosleutel af te pakken en dwong haar in de auto plaats te nemen. Er ontstond een worsteling waarbij de vrouw op de grond werd geduwd. Vermoedelijk werden de mannen gestoord en zij gingen er lopend vandoor. Een van de mannen had een opvallend bruin/groen glimmend bomberjack aan.
Politie Jan Hendrikstraat is op zoekt naar getuigen die informatie hebben over dit incident. Getuigen wordt verzocht zich te melden via 0900-8844.

Veel automobilisten onder invloed
In het afgelopen weekend werden in de regio Haaglanden veel automobilisten aangehouden voor rijden onder invloed. In totaal werden regio breed 93 automobilisten aangehouden. De hoogste score blies een 44-jarige Hagenaar. Bij een controle op de Allard Piersonlaan moest de Hagenaar een blaastest afleggen en hij blies 1.370 ugl. De verdachte kreeg een rijverbod opgelegd van 18 uur. Het rijbewijs kon niet worden ingevorderd, omdat het Openbaar Ministerie al eerder zijn rijbewijs had ingenomen. In vijf gevallen was er sprake van het rijden ter wijl het rijbewijs reeds eerder was ingevorderd. In een aantal gevallen was er sprake van een beginnende bestuurder.
Vanaf 1 januari 2006 gelden er strengere regels voor alcohol in het verkeer. De nieuwe limiet is van toepassing voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar en voor iedereen die vanaf 30 maart 2002 een rijbewijs heeft. De verscherpte limiet geldt voor de eerste vijf jaar dat iemand een rijbewijs heeft. De limiet is voor deze categorie verlaagd van 220 ug/l naar 88 ug/l. De invorderingsgrond van het rijbewijs is voor deze categorie eveneens verlaagd naar 350 ug/l (was 570 ug/l).

Voorgeleiding na aanrijding met drank
Monster Op zondag 12 maart om 21:30 uur veroorzaakte een 35-jarige automobilist uit Poeldijk een aanrijding op de Poeldijkseweg. De man reed een lantaarnpaal omver en had zo bleek later te veel gedronken. De man blies 495 ug/l. Omdat de verdachte in relatief korte tijd voor de 3e keer was aangehouden voor rijden onder invloed en het de tweede keer was dat hij daarbij een aanrijding veroorzaakte besliste de Officier van Justitie dat de man moest worden voorgeleid. De verdachte werd ingesloten en zal op maandag 13 maart worden voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Vijf bonnen voor hangjeugd
Monster Op zondag 12 maart omstreeks 21:00 uur werden vijf jongeren (15-17 jaar en afkomstig uit Monster) bekeurd omdat zij overlast veroorzaakten op de Molenbrink nabij de ingang van de flat. Zij kregen allen een bekeuring en werden verwijderd.

Rijden zonder rijbewijs
Rijswijk Een 24-jarige Hagenaar werd op maandag 13 maart rond middernacht aangehouden op de Prinses Beatrixlaan. De man bleek in een auto te rijden zonder rijbewijs kreeg een bon en kon lopend verder. Een 43-jarige automobilist uit Apeldoorn reed op zondag 12 maart om 17:00 uur op de Sir Winston Churchilllaan door het rode licht en bleek eveneens geen geldig rijbewijs te hebben.