Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Aanhoudingen bij alcoholcontrole

Publicatiedatum: 13-3-2006 10:28:22

Barneveld - Een 32-jarige automobilist uit Kootwijkerbroek en zijn 45-jarige passagier uit Barneveld zijn in de nacht van zondag op maandag door de Barneveldse politie aangehouden bij een alcoholcontrole. De automobilist bleek onder invloed van alcohol; zijn 45-passagier meende zich daarmee te moeten bemoeien en beledigde de agenten.
Het rijgedrag van de Kootwijkerbroeker was die nacht rond half één de aanleiding voor Barneveldse agenten om een controle in te stellen. De man zou op de Stationsweg achteruit over de stoep hebben gereden en vervolgens vooruit door een groenstrook. Bij het aanspreken van de bestuurder werd drank geroken, waarop de Kootwijkerbroeker mee moest naar het politiebureau. De 45-jarige bijrijder was het daar niet mee eens en beledigde de agenten door hen uit te schelden. Daarop werd ook hij aangehouden. Bij de Kootwijkerbroeker werd later een alcoholpromillage gemeten van 1,53. Dat is drie keer zoveel als is toegestaan. Naast dat er proces-verbaal werd opgemaakt werd ook het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd. De 45-jarige Barnevelder is na verhoor naar huis gestuurd. Justitie besloot hem te dagvaarden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Beschonken Lunterenaar raakt rijbewijs kwijt

Publicatiedatum: 13-3-2006 10:27:54

Lunteren - De Edese politie heeft in de nacht van zondag op maandag het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige automobilist uit Lunteren. De man werd rond half één in beschonken toestand achter het stuur van zijn auto aangetroffen op de Dorpsstraat in zijn woonplaats. De man trok de aandacht van de agenten doordat hij over het trottoir van de Dorpsstraat reed. Daar is de weg opengebroken en geldt een inrijverbod. Toen de agenten de Lunterenaar aanspraken roken zij alcohol. De man werd aangehouden en moest in het politiebureau de ademanalyse ondergaan. Het gemeten alcoholpromillage was 1,25. Aangezien het hier ging om een zogenoemd beginnend bestuurder een resultaat van ruim vijf keer de norm. Voor de politie reden het rijbewijs van de Lunterenaar af te nemen. Justitie beslist over de teruggave van het document.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Auto over de kop, bestuurster ongedeerd

Publicatiedatum: 13-3-2006 10:27:18

Ede - Een 20-jarige automobiliste uit Ede is zondagmiddag met de schrik vrij gekomen nadat ze met haar auto op de A12 bij haar woonplaats over de kop was gegaan. Het ongeval gebeurde even voor twee uur bij het nemen van een bocht. Vermoedelijk als gevolg van gladheid verloor de Edese de macht over het stuur waarna de wagen over de kop sloeg. De auto van de vrouw raakte rondom beschadigd en moest worden afgesleept.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606