Persberichten 13/06 ochtend

Regio, 13-03-2006

Valkenburg Alcoholcontrole RVHT Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft vrijdag 10 maart een alcoholcontrole gehouden op de Voorschoterweg. Hierbij zijn twee mannen aangehouden die te veel hadden gedronken. Een 55-jarige man uit Valkenburg blies 440 ug/l; een 40-jarige man uit Nieuw Vennep blies 260 ug/l. De limiet is 220 ug/l. De laatste bleek bovendien met een verlopen rijbewijs te rijden. Hij kreeg hier een aparte bekeuring voor naast het proces-verbaal voor rijden onder invloed.

Leiden Alcoholcontrole RVHT Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft vrijdag 10 maart een alcoholcontrole gehouden op de Hadewychlaan. Hierbij heeft het team het rijbewijs ingevorderd van een 45-jarige Leidenaar. Hij blies 655 ug/l. De limiet is 220 ug/l en vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. Ruim anderhalf uur later hield het RVHT op dezelfde plek dezelfde man opnieuw aan. Ondanks het feit dat het RVHT zijn rijbewijs had ingevorderd en een rijverbod had opgelegd, was de man toch weer gaan rijden. Hij blies nu 515 ug/l. Hij kreeg opnieuw een proces-verbaal, aangevuld met een proces-verbaal voor rijden zonder rijbewijs en rijden tijdens een rijverbod.

Leiden Mishandeling en vernieling De politie heeft zondag 12 maart in de avond een 26-jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 39-jarige buurman en vernieling van een ruit van de voordeur van zijn buurman. De verdachte wilde goederen verkopen aan zijn buurman, maar toen deze aangaf geen interesse te hebben, bleef de verdachte aandringen en sloeg vervolgens de buurman in het gezicht. De buurman wist hierna de deur dicht te krijgen, echter de verdachte schopte een ruitje van de voordeur in.

Leiden Aanhouding na mishandeling De politie heeft in de vroege ochtend van zondag 12 maart een 30-jarige Voorhouter en een 45-jarige Alphenaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 40-jarige Leidenaar. De Leidenaar zou zonder reden op de Nieuwe Beestenmarkt zijn geslagen door de twee verdachten. De Leidenaar stond in een horecagelegenheid toen hij plotseling naar buiten werd geduwd en op straat geslagen werd door de twee. De Leidenaar liep letsel op aan een oog. De twee verdachten werden in de horecagelegenheid aangehouden.

Leiden Verkeersongeval Zaterdag 12 maart omstreeks 12.15 uur vond op de kruising Boshuizerlaan/ Vijf Meilaan een verkeersongeval plaats. Een 28-jarige automobilist uit Leiden reed over de Boshuizerlaan in de richting van de Vijf Meilaan. Bij de kruising zag hij een van links komende bromfietser over het hoofd en reed hij de kruising op. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser, een 42-jarige Leidenaar, werd met letsel aan een been overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Leiden Aanhouding na woninginbraak De politie heeft zaterdag 11 maart een 23-jarige Alphenaar aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Milanenhorst. De politie trof de man in de woning aan na een melding van een getuige die de verdachte in de woning had gezien. Vermoedelijk is de man via een bovenlicht in de woning gekomen. Het is nog onduidelijk of er goederen zijn weggenomen.

Leiden Verdachten van diefstal postpakket aangehouden De politie heeft vrijdag 10 maart, in de morgen, in het centrum van Leiden een 31-jarige man uit Delft en een 35-jarige man uit Voorburg aangehouden op verdenking van diefstal van een postpakket. De politie kreeg een melding dat twee mannen in een auto veel interesse zouden tonen voor vrachtwagens die postpakketten vervoerden. De politie heeft uitgekeken naar de auto en trof deze zonder de inzittenden aan op de Haarlemmerstraat. De politie heeft de auto in de gaten gehouden tot de terugkomst van de personen. Even later zagen de agenten de auto rijden en hebben deze gevolgd door het centrum. De auto reed na enige tijd met hoge snelheid en verdween even uit het zicht. Op de Pelikaanstraat werd hij, wederom zonder inzittenden, aangetroffen. Een van de mannen kwam echter niet lang daarna hijgend aangelopen. De man gaf aan de bestuurder te zijn van de auto waarna hij in eerste instantie werd aangehouden wegens gevaarlijk rijgedrag. De politie heeft in de omgeving een onderzoek ingesteld gericht op mogelijke diefstal van postpakketten. Diverse personen in het centrum werden kort gehoord. In de Kuipersteeg werd een geopend postpakket aangetroffen. Een getuige verklaarde twee mannen te hebben zien rennen met het pakket. Het pakket was bestemd voor een winkel in het centrum. De tweede verdachte werd eveneens in de omgeving aangehouden. Beide verdachten zijn inmiddels voorgeleid bij justitie.

Ter Aar Politie onderzoekt mishandeling De politie stelt een onderzoek in naar een mishandeling van een 19-jarige Ter Aarder op zaterdag 11 maart. De Ter Aarder werd omstreeks 00.30 uur bij de Laagveen kennelijk opgewacht door een groep jongeren waarmee hij eerder de nacht ruzie had gehad in een uitgaansgelegenheid in Langeraar. De Ter Aarder werd door drie mannen meerdere keren geslagen en geschopt waardoor hij verwondingen opliep aan zijn lichaam.

Hazerswoude-Dorp Snelheidscontroles RVHT Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zondag 12 maart snelheidscontroles gehouden op de N209 en de N455. Bijna iedereen hield zich aan de snelheid van maximaal 80 km/uur. Slechts 45 mensen reden te hard, dit is 2.5% van het totaal aantal gecontroleerde automobilisten. Zij krijgen binnenkort een bekeuring thuisgestuurd.

Bodegraven Snelheidscontrole RVHT Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zondag 12 maart een snelheidscontrole gehouden op de N11 bij Bodegraven. Hier mag maximaal 100 km/uur gereden worden. Bijna 5% van al het passerend verkeer, maar liefst 443 bestuurders, reed te hard. Zij krijgen binnenkort een bekeuring thuisgestuurd.

Bodegraven Diefstal uit woning en pogingen inbraak In Bodegraven is op vrijdag 10 maart gepoogd in te breken bij een woning aan de Ingelanden en bij een woning aan de Johan de Wittstraat. Mogelijk doordat de inbreker gestoord werd en het hang- en sluitwerk van de woning in orde was is het de inbreker niet gelukt om binnen te komen. Op dezelfde dag in een woning aan de Koninginneweg lukte dit echter wel. Via de achterzijde van de woning drong een inbreker binnen en doorzocht de woning op waardevolle spullen. Uit de woning werd onder andere een laptop en een digitale camera weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Boskoop Alcoholcontrole RVHT Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft van vrijdag 10 op zaterdag 11 maart een alcoholcontrole gehouden op de Zijde. Hierbij is een 43-jarige vrouw uit Boskoop aangehouden. Zij blies 535 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Het RVHT heeft proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Boskoop Politie houdt inbrekers op heterdaad aan De politie heeft zondag 12 maart rond 19.00 uur in een leegstaande woning boven een winkel aan de Zijde twee jongens van 15 en 16 jaar uit Boskoop aangehouden. Een burger zag de twee de woning binnengaan en belde de politie. De agenten troffen de twee in de woning aan. Een ruit van een deur was vernield. Beide jongens zijn ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen de twee voort.

Zevenhuizen Diefstal tulpen Onbekenden stalen in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 maart 6.000 bossen tulpen uit een kwekerij aan het Noordeinde. De diefstal werd zaterdagmorgen om 5.50 uur ontdekt. Een deur van een koelcel was opengebroken en buiten waren leeg fust en lege bloemenkarren uit die koelcel aangetroffen. Kennelijk heeft men de tulpen buiten overgeladen in een auto. Het gaat hier om tulpen van het soort Lucky Strike en Leen van de Mark in de kleuren paars en rood/geel. De politie is met een onderzoek begonnen.

Gouda Inbraak in woningen De politie doet onderzoek naar drie woninginbraken die zaterdag 11 maart tussen 14.00 en 22.45 uur plaatsvonden bij woningen aan de Middenmolenlaan, de John Rosslaan en de Beukelaan. Bij de woning aan de Middenmolenlaan bleef het bij een poging omdat de inbreker(s) de achterdeur niet open kregen. Uit de andere woningen werden ondermeer antieke klokken, een radio/dvd-set, sieraden en een digitale camera gestolen.

Gouda Mishandeling in uitgaansgelegenheid In een uitgaansgelegenheid aan de Zeugstraat is in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 maart een 23-jarige man uit Gouda gewond geraakt in zijn gezicht. De man is naar het Groene Hart Ziekenhuis gebracht om aan zijn verwondingen geholpen te worden. De Gouwenaar was door nog onbekende reden met een andere man in de uitgaansgelegenheid in een ruzie verwikkeld geraakt. De andere man gooide op een gegeven moment een glas naar hem toe die tegen de muur kletste. Het volgende glas wat de verdachte gooide raakte het gezicht van de Gouwenaar. De vriendin van het slachtoffer waarschuwde de portier, de verdachte was er echter al vandoor. De politie heeft in de uitgaansgelegenheid nog gezocht naar de verdachte, maar heeft deze niet meer aangetroffen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de verdachte.

Gouda Aanhoudingen na vernielen abri De politie heeft op zaterdag 11 maart, omstreeks 03.20 uur, drie jongens, één van 17 jaar wonende in Stolwijk en een van 18 jaar eveneens uit Stolwijk en van 18 jaar uit Lekkerkerk aangehouden op de Goudseweg. Een oplettende getuige belde de politie nadat ze drie jongens op fietsen een abri aan de Goudseweg had zien vernielen. De politie ging direct ter plaatse en daar bleek inderdaad het glas van de abri te zijn vernield. Agenten maakten een zoekslag in de omgeving en zagen op een gegeven moment drie fietsen staan, de eigenaren waren niet te bekennen. Met een diensthond werd er gezocht en in het weiland achter een bouwterrein troffen de agenten de drie verdachten aan. De verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar hebben zij bekend dat zij onder invloed van alcohol de ruiten van de abri met stenen hadden ingegooid. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Gouda Poging beroving en beroving De politie van Gouda heeft een onderzoek ingesteld naar twee berovingen. Eén van de berovingen mislukte omdat de 80-jarige vrouw uit Gouda haar tas goed vasthield. De vrouw liep op zondag 12 maart, omstreeks 17.15 uur, op de Jan Kottenerf toen zij door een meisje op een fiets ingehaald werd. Het meisje probeerde de tas uit haar handen te trekken, dit lukte echter niet. Eerder die dag, omstreeks 15.50 uur, werd een 75-jarige vrouw uit Gouda, op de Dunantsingel beroofd van haar tas. Zij liep op de Dunantsingel toen een meisje vlak langs haar heen fietste. Het meisje rukte het tasje van de arm van de vrouw en ging er vandoor. Beide vrouwen hebben aangifte gedaan bij de politie. De politie adviseert het hengsel van de tas altijd om de nek heen te doen en de tas op de buik te houden zodat de tas moeilijker weg te nemen is. De politie zet het onderzoek voort.

Nieuwerkerk a/d IJssel Politie houdt verdachte van inbraak in woning aan De politie heeft zaterdagavond 11 maart, rond 22.00 uur, een 17-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden als verdachte van inbraak in een woning aan het Monnikskruid. De politie is nog op zoek naar een tweede verdachte. De politie kwam tot één succesvolle aanhouding na een melding van een buurtbewoner. Deze zag dat er door twee man werd ingebroken en belde 1-1-2. Juist op het moment dat de politie arriveerde verlieten de twee de woning. De politie zette de omgeving van de woning af en ging met een politiehond op zoek naar de inbrekers. In de bosjes op het Kroonkruid en Fonteinkruid vond de hond de Rotterdammer. Bij zijn aanhouding liep de verdachte enkele bijtwonden van de hond op. De politie zorgde voor medische verzorging en de insluiting van de verdachte. De tweede verdachte werd niet gevonden. In de buurt werden weggegooide uit de woning afkomstige goederen gevonden zoals een computer en een GPS. De politie is bezig met het onderzoek. In dit onderzoek wordt ook een poging tot inbraak in een woning aan de Schijfmos meegenomen die dezelfde avond plaatsvond. Het lukte de inbreker(s) echter niet om een tuindeur van de woning open te breken.

Nieuwerkerk a/d Ijssel Agressieve man duwt vrouw in sloot De politie is op zoek naar een blanke man van tussen de 30 en 35 jaar die op zondag 12 maart rond 17.00 uur een 59-jarige vrouw uit Nieuwerkerk aan den IJssel met zijn fiets aanreed, sloeg en haar vervolgens in een sloot duwde. Dit incident vond plaats aan de Bronsmos waar de vrouw haar hondje uitliet en ontstond na een woordenwisseling over een gevaarlijke situatie tussen beiden. De vrouw wist zelf uit de sloot te komen en deed bij de politie aangifte van mishandeling. De politie is met een onderzoek begonnen.

Waarder Auto tegen boom Een 22-jarige man uit Haastrecht is op zondag 12 maart, omstreeks 01.30 uur, tegen een boom op De Groendijck aangereden. De man reed in de richting van Driebruggen. Hij verklaart dat hij niet meer weet wat er toen gebeurde. Vermoedelijk is de man van de weg geraakt en is door de berm gereden en is tegen een boom tot stilstand gekomen. De bestuurder was door de klap met zijn hoofd tegen de voorruit aangekomen, maar was aanspreekbaar. Hij werd door de ambulance naar het UMC overgebracht. In het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen om te bepalen of de man onder invloed van verdovende middelen was.

Zevenhuizen Snelheidscontrole RVHT Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft vrijdag 10 maart een snelheidscontrole gehouden op de Zuidplasweg. Dertien bestuurders reden te hard en krijgen binnenkort een bekeuring in de brievenbus. De hoogstgemeten snelheid was 131 km/uur.

--- einde berichten ---