Persberichten district Rijn & Venen, 10.45 uur

Utrecht, 13-03-2006

Openlijke geweldpleging

LOENEN AAN DE VECHT Bij een horecagelegenheid aan de Hoefijzer heeft de politie vrijdagavond twee personen aangehouden voor het plegen van een mishandeling.

Omstreeks 23.30 uur kreeg de politie een melding dat er gevochten zou worden bij een horecagelegenheid. Ter plaatse was het erg chaotisch en trof de politie diverse personen onder invloed aan die allen een ander verhaal hadden.Tevens werd een 19-jarige man gewond aangetroffen. Personeel verklaarde dat een aantal jongeren met elkaar op de vuist was gegaan.

Omdat de verklaringen in eerste instantie erg verschillende waren duurde het even voordat de politie duidelijk had wie voor de mishandeling verantwoordelijk waren. De verdachten zouden in een bus richting Maarssen zitten. In overleg met de buschauffeur werd de bus op de Straatweg ter hoogte van de markt stilgezet en werden twee mannen 18 en 21 jaar oud beiden uit Maarssen aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau.

Man gestoken tijdens beroving

BREUKELEN Ter hoogte van de Brugoprit vond zaterdagavond een beroving plaats waarbij het slachtoffer gestoken werd.

Een 18-jarige jongen uit Breukelen fietste omstreeks 20.00 uur over de brug in de richting van het NS-station. Van achteren naderde een bromfiets met twee opzittenden. Bij het passeren sneed de bromfietsbestuurder de fietser af en reed hem klem. De passagier stapte af en eiste onder bedreiging van een mes geld van het slachtoffer. Toen deze aangaf geen geld af te geven werd hij plotseling door zijn belager in zijn buik gestoken. In het ziekenhuis bleek de verwonding mee te vallen en kon hij dezelfde avond nog naar huis.

De dader rende weg en sprong achterop de scooter waar de medeverdachte op zat. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die informatie hebben over de steekpartij. Heeft informatie, belt u dan met de politie van het district Rijn & Venen, tel.: 0900 88 44.

Snelheidscontrole

BREUKELEN Op de Brugoprit heeft de politie zondagavond tussen 19.00 en 20.00 uur een snelheidscontrole uitgevoerd. Acht bestuurders kregen een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/u.

Man aangehouden voor bekladden van gemeentehuis

OUDEWATER De politie heeft zondagmiddag een man aangehouden omdat hij verdacht wordt van het bekladden van het gemeentehuis.

Door getuigen werd omstreeks 16.00 uur naar de politie gebeld omdat het gemeentehuis wederom was beklad. De politie ontdekte al snel dat het bekladden te maken heeft met een conflict tussen de gemeente en een 66-jarige man uit Oudewater.

De man werd buiten heterdaad in zijn woning aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanrijding letsel

BREUKELEN Zondagmorgen vond een aanrijding op de Rijksweg A2 plaats waarbij vier personen gewond raakten.

Een Franse automobilist reed met zijn auto met daarin drie vrienden over de Rijksweg A2. Ter hoogte van Breukelen raakte hij de macht over zijn stuur kwijt en begon de auto in een slip te raken. Hierdoor ging het voertuig over de kop en kwam uiteindelijk na 100 meter op zijn kop tot stilstand. Alle inzittende konden op eigen kracht uit de auto kruipen maar moesten wel voor behandeling naar het AMC in Amsterdam.