Arriva


« Actueel

6 maart, 2006

Reisactie Fries Boekenweekgeschenk verder uitgebreid

Op zondag 12 maart 2006 houden Arriva en Stichting it Fryske Boek alweer voor de derde keer de Reisactie. Deze actie houdt in dat reizigers op vertoon van het Friese Boekenweekgeschenk de Stien gratis mogen reizen met Arriva. Het aantal treinen en bussen waarin de actie geldt, is weer verder uitgebreid!

Op deze laatste zondag in de Friese Boekenweken kunnen reizigers op vertoon van het Friese Boekenweekgeschenk gratis reizen met de treinen in Fryslân en Groningen en in een groot deel van de bussen in Fryslân. De Reisactie geldt namelijk:
in alle Arriva-treinen, dus Leeuwarden Harlingen Haven v.v., Leeuwarden Stavoren v.v., Leeuwarden Groningen v.v., Groningen Roodeschool v.v., Groningen Delfzijl v.v., Groningen Nieuweschans v.v.;
in de stadsbussen in Leeuwarden;
in alle streekbussen in Fryslân.

De Reisactie geldt niet in het Vraagafhankelijk Vervoer, in de ThuisbrengService en in de Buurtbus. De actie geldt op buslijn 42 alleen op het stuk Sneek Lemmer v.v. In Arriva-lijn 16 geldt de actie alleen in het Friese deel tot Smilde v.v., en in buslijn 100 alleen op Heerenveen Drachten v.v. De actie geldt niet op de Waddeneilanden.

Boekenweekgeschenk als kortingskaart
De Stien is op 12 maart ook een kortingskaart. Op vertoon van het geschenk krijgt men:
het 2e kopje koffie gratis in de stationsrestauratie in Leeuwarden; drie gratis kunstkaarten bij drie musea in Leeuwarden: Princessehof, Natuurmuseum en Fries Museum:

1,- korting op de toegang van het Nationaal Modelspoormuseum in Sneek;

boekjes en speurtochten uitgedeeld in het Fries Scheepvaartmuseum in Sneek;

1,- korting op de toegang van het Groninger Museum; een mapje met twee kunstkaarten bij het Jopie Huismanmuseum in Workum;

een glas wijn bij een diner in restaurant Op Hatsum (bij station Dronrijp);
een kopje koffie met appelgebak voor 2,00 in restaurant Nooitgedagt in Harlingen;
een gratis kopje koffie fergees, of een Fries drankje voor de helft van de prijs in hotel-restaurant t Heerenlogement in Harlingen.

Voor meer kortingen: zie regelmatig op www.fryskeboek.nl

Andere activiteiten
Zeven galeries in Harlingen openen op 12 maart s middags de deuren. In galerie BB aansee is s middags de prijsuitreiking van de Friese vormgevingsprijs Liuweprint/Welpeprint.
Het Literêr Sirkwy, van it Skriuwersboun, organiseert op zondag 12 maart een optreden in museum Belvédère. Voor vervoer van en naar het museum kan een uur van tevoren gebeld worden met Oenema vervoer.Tel. 0513-656565, bij vermelding lokaal vervoer kost een ritje slechts
2,00.

Fryske Boekewiken
De Friese Boekenweken (Fryske Boekewiken) zijn in 2006 van 27 februari tot en met 12 maart. Bij aankoop van 9,- aan Friestalige boeken krijgt men het Fryske Boekewikegeskink gratis. Het boekenweekgeschenk van 2006, de Stien, is geschreven door twee auteurs: Sjoerd Bottema en Baukje Wytsma.

Naast het uitdelen van het boekenweekgeschenk, met boekenlegger, worden in de Friese Boekenweken meer dan dertig literaire activiteiten georganiseerd in boekwinkels en bibliotheken. Het Literêr Sirkwy en De Waard fan Ternaard sluiten zich aan bij deze actie.

Alle informatie is te vinden op www.fryskeboek.nl onder de kop: reis-aksje.