Gemeente IJsselstein


Werkzaamheden Duurzaam Veilig Oranje- en Europakwartier maandag, 13 maart 2006 - 10:30 CET

Om Oranje- en Europakwartier Duurzaam Veilig te maken, worden drie kruispunten in de wijken aangepast.

I. Werkzaamheden Italiëlaan
Inritconstructie Italiëlaan/Europalaan
Op de Italiëlaan geldt een 30 km/uur-zone. Op de Europalaan mag 50 km per uur worden gereden. Om de overgang te benadrukken, wordt bij de aansluiting van de Italiëlaan op de Europalaan een inritconstructie geplaatst.

Bestrating Griekenlandweg-Italiëlaan
Op kruising Griekenlandweg-Italiëlaan wordt het asfalt vervangen door klinkerverharding.

Planning werkzaamheden en bereikbaarheid
De werkzaamheden worden gelijktijdig uitgevoerd opdat deze tak van de Italiëlaan slechts eenmalig hoeft te worden afgesloten. De werkzaamheden vinden plaats van maandag 13 tot en met vrijdag 17 maart. De achterliggende wijk is bereikbaar via de Noorwegenlaan.

II. Werkzaamheden Duitslandstraat-Frankrijkstraat Het kruispunt Duitslandstraat-Frankrijkstraat wordt gereconstrueerd waardoor de voorrangssituatie verandert. Momenteel is het zo dat verkeer op de Duitslandstraat voorrang heeft op het verkeer op de Frankrijkstraat. Na de reconstructie gelden de normale voorrangsregels: verkeer van rechts gaat voor! Met tijdelijke borden worden automobilisten op deze wijziging in de verkeerssituatie gewezen.

Planning werkzaamheden en bereikbaarheid
De werkzaamheden vinden plaats van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 maart. De Frankrijkstraat en het zwembad zijn bereikbaar.