Politie Zuid-Holland-Zuid

13/3 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

, 13-03-2006

TEGEN BOOM
ALBLASSERDAM Zondagavond 12 maart is een 42-jarige man uit Rotterdam zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij op de afrit van de A15 bij Alblasserdam de macht over zijn auto was kwijtgeraakt en tegen een boom gereden was. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn, bij controle blies de man ver boven de streep. Hij werd aangehouden. Op het politiebureau bleek de man dermate veel gedronken te hebben dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De auto raakte bij het ongeval volledig vernield.

GESTOLEN KENTEKENPLATEN
HOOGBLOKLAND In de nacht van zondag 12 op maandag 13 maart is een 21-jarige Amsterdammer aangehouden omdat zijn auto gestolen kentekenplaten voerde. De verdachte stond bij een tankstation aan de A27 te tanken met draaiende motor. Toen agenten de kentekenplaten van de man aan een nader onderzoek onderwierpen, bleken de platen gemonteerd te zijn bovenop de juiste kentekenplaten. Hierop werd de bestuurder aangehouden op verdenking van diefstal van kentekenplaten en poging brandstofdiefstal. De verdachte is ingesloten op het politiebureau.

BRAND
PAPENDRECHT Zondagavond 12 maart hebben onbekenden brand gesticht in een leegstaand voertuig aan De Biezen. Omstreeks 20.15 uur kwam bij de politie de melding binnen van de brand. Ter plaatse bleek er een gevaarlijke situatie ontstaan te zijn omdat het voertuig tegen de achterkant van een bedrijfspand geparkeerd stond. Dankzij adequaat optreden van de brandweer is de schade aan het bedrijfspand beperkt gebleven tot brandschade aan één muur en rook- en roetschade. Ook omliggende panden hebben rook- en roetschade opgelopen. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand en de eventuele brandstichters.