Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 12 maart 2006

.Vijf aanhoudingen wedstrijd Willem II AZ

TILBURG Voorafgaand en na de voetbalwedstrijd Willem II AZ, heeft de politie in totaal vijf aanhoudingen verricht. Ongeveer 35 AZ - aanhangers bezochten voorafgaand aan de wedstrijd het centrum van Tilburg. Op de Paleisring te Tilburg ontstonden er bij een horecagelegenheid problemen waarbij diverse vernielingen verricht werden. Hierop heeft de politie drie mannen, in de leeftijd van 17, 18 en 23 jaar, allen afkomstig uit Alkmaar aangehouden terzake openlijke geweldpleging op goederen. Deze mannen waren betrokken bij de vernieling van onder andere een ruit en een windscherm vernield. De politie sluit meerdere aanhoudingen zeker niet uit. Alle incidenten werden op camera vastgelegd. Bij het stadion aan de Goirleseweg werd korte tijd later een 17 jarige jongen uit Alkmaar voor baldadigheid aangehouden, nadat hij tegen een autospiegel had getrapt. Na de wedstrijd werd op het koningsplein te Tilburg, een 22 jarige man, afkomstig uit Tilburg aangehouden terzake vernieling. Hij had de slagboom van de parkeergarage gebroken.

Politiehond Max pakt autodief

TILBURG Tijdens de surveillance trof een motoragent vanmorgen, rond 00.45 uur op de Heikantlaan te Tilburg, een rood gekleurde Fiat, die na controle, gesignaleerd stond. Ook de inzittenden van de auto kregen in de gaten dat de agent een nadere controle in wilde stellen. Hierop gaf de bestuurder van de auto gas en probeerde te vluchten. Na een achtervolging waarbij diverse verkeersovertredingen gepleegd werden, zag de motorrijder dat de auto in de Surinamestraat te Tilburg vaart minderde. De portierdeuren werden geopend en vier inzittenden kozen te voet het hazenpad. Ondertussen rolde de auto verder en kwam met de voorzijde tot stilstand tegen een muur. Het lukte de agent een van de inzittenden, de bestuurder, een 16 jarige jongen, afkomstig uit Tilburg, in de Goirkestraat te Tilburg aan te houden. Assisterende agenten stelden in de omgeving een onderzoek in. Diensthond Max, die bij de speurtocht aanwezig was lokaliseerde een tweede verdachte en hield hem staande. Deze verdachte, een 15 jarige jongen, afkomstig uit Tilburg, werd in de Surinamestraat aangehouden.
De auto bleek op zaterdag, 11 maart vanaf een parkeerterrein aan de Corellistraat te Tilburg ontvreemd te zijn.

Bikers houden drie mannen aan na poging diefstal auto

TILBURG Agenten van het biketeam hebben gisteravond, tegen 23.30 uur, op de Spoorlaan te Tilburg, drie mannen aangehouden die verdacht worden van poging diefstal auto. Een oplettende getuige stelde de politie in kennis nadat hij gezien had dat de mannen op een parkeerterrein aan de Spoorlaan een ruit van een auto insloegen. Door het juist opgegeven signalement lukte het de bikers, kort na de melding de mannen op te sporen en aan te houden. Twee van de drie mannen zaten op dat moment nog in de opengebroken auto. De drie (24, 26 en 29 jaar), afkomstig uit Tilburg bleken na onderzoek in meerdere autos ingebroken te hebben. Een 24 jarige man, afkomstig uit Tilburg deed aangifte van poging diefstal van zijn auto. De verdachten werden in verzekering gesteld.

Meisjes aangehouden na vernielingen aan autos

TILBURG Agenten hebben vrijdagavond, tegen middernacht, in de Hoogkarspelstraat te Tilburg, twee 14 jarige meisjes, beiden afkomstig uit Tilburg aangehouden, terzake openlijke geweldpleging tegen goederen. De meisjes hadden eerder die avond vernielingen gepleegd aan tientallen autos. Dit deden ze door tegen buitenspiegels te trappen of stenen te gooien tegen de autoruiten.
Uit het politieonderzoek blijkt dat er in verschillende straten, in de omgeving van de Hoogkarspelstraat vernielingen aan autos zijn gepleegd. Zo trof de politie in onder meer de Lombardijenlaan, Haskerlandstraat en de Haaftenstraat kapot getrapte spiegel van autos aan. Ook moesten het meerdere autoruiten ontgelden.
De politie sluit zeker niet uit dat de verdachten behoren bij een grotere groep. Beide meisjes werden voor verhoor ingesloten.

Jongeren opgepakt na het in brand steken van een speeltoestel

TILBURG Agenten hebben zaterdagmiddag, tegen 13.00 uur, in het Leijpark te Tilburg, drie jeugdigen (twee van 13 jaar en één van 15 jaar), allen afkomstig uit Tilburg, aangehouden, terzake brandstichting. De jongeren hadden met wasbenzine een speeltoestel overgoten en wilde het aansteken. Een oplettende burger zag een steekvlam en sloeg alarm. Het lukte hem een van de jongeren in de kraag te grijpen. Gealarmeerde agenten namen deze verdachte over. Na een ingesteld onderzoek werden de andere twee verdachten, korte tijd later ook aangehouden.

Teveel aan Bachus geofferd

OISTERWIJK Vrijdagmiddag 10 maart, rond de klok van 18.00 uur, controleerden agenten op de Panneschuurlaan, een 40 jarige automobilist afkomstig uit Oisterwijk. De man bleek onder invloed van alcohol. Een blaastest op het politiebureau wees uit dat de man bijna drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had namelijk 610 Ug/l, zijnde 1,40 promille. Agenten vorderden zijn rijbewijs in. Voorzien van een rijverbod van zes uren kon de man huiswaarts keren. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Zaterdagochtend, tegen 03.30 uur, controleerden agenten op de Burgemeester Verwielstraat te Oisterwijk, een 48 jarige automobilist afkomstig uit Oisterwijk. Ook deze bestuurder had teveel aan Bachus geofferd. Op het bureau bleek dat de man vier maal de toegestane hoeveelheid, namelijk 1,9 promille alcohol in zijn bloed had. Ook deze bestuurder moest afstand doen van zijn rijbewijs en kreeg een rijverbod van tien uren.

TILBURG Ook een 60 jarige automobilist uit Tilburg bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Agenten controleerden hem zaterdagmorgen, rond 02.00 uur in de Goirkestraat te Tilburg. Deze bestuurder bleek ook de toegestane hoeveelheid drie maal te hebben overschreden. Voorzien van een rijverbod van zeven uren mocht hij vertrekken.

Vanmorgen tegen 04.00 uur, controleerden agenten op de Varkensmarkt te Tilburg, een 23 jarige automobilist uit Tilburg. Ook deze bestuurder bleek onder invloed van alcoholhoudende drank. Een blaastest op het bureau wees uit dat de man 380 Ug/l, zijnde 0,9 promille alcohol in zijn bloed had. Met een rijverbod van drie uren mocht hij vertrekken.

Ook een 24 jarige automobilist uit Breda werd vanmorgen, tegen 05.00 uur aan een controle onderworpen. Na een blaastest bleek de man 405 Ug/l, zijnde 0,95 promille alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een rijverbod van 5 uren en een proces verbaal kon hij huiswaarts keren.

Man valt van ladder en overlijdt

GOIRLE Tijdens het uitvoeren van werkzaamheden bij een bedrijf in de Bergstraat, op 10 maart rond 15.30 uur, kwam een 55 jarige man, afkomstig uit Tilburg, ten val en overleed enkele uren later in het Elisabethziekenhuis. De man was in loondienst van het bedrijf en was tijdens het uitvoeren van werkzaamheden van een vijf meter hoge ladder gevallen.
Na zijn val trof een collega hem, liggend op de grond aan. Op dat moment was het slachtoffer nog aanspreekbaar. Ondanks een met spoed uitgevoerde operatie in het ziekenhuis overleed de man enkele uren later aan zwaar inwendig letsel. Zowel de forensische technische dienst van de politie als de arbeidsinspectie hebben een uitgebreid onderzoek in het bedrijf ingesteld.

Politie neemt vier kilo hennep in beslag

TILBURG Agenten hebben vrijdag, tegen middernacht, een 34 jarige man, afkomstig uit Duisburg, aangehouden terzake het rijden onder invloed. Op de Baden Powelllaan controleerden agenten deze bestuurder. Tijdens het aanspreken bleek de man onder invloed van alcohol te verkeren (ruim drie maal de toegestane hoeveelheid). In de auto van de man hing tevens een zware henneplucht. Tijdens een ingesteld onderzoek troffen de agenten in de kofferbak van de auto, drie plastic tassen aan gevuld met henneptoppen en fijngemalen hennepplanten. Het totale gewicht betrof vier kilogram. In afwachting van het onderzoek werd de man ingesloten in de politiecel.

Vriend aangehouden na mishandeling partner

TILBURG In een woning in de wijk oud Noord te Tilburg hebben agenten zaterdagmorgen, tegen 03.30 uur, een 34 jarige man, afkomstig uit Tilburg, aangehouden terzake mishandeling.
De man had zijn 33 jarige vriendin in haar woning, tijdens een conflict met een stoel op haar hoofd geslagen. Op dat moment waren er twee kinderen in de woning. Na deze mishandeling vluchtte de vrouw de woning uit en alarmeerde de politie. Agenten troffen in de woning de verdachte aan. Op het bureau werd de man in verzekering gesteld. De vrouw deed aangifte van mishandeling.

In de Matterhornstraat te Tilburg hebben agenten vanmorgen, rond 01.45 uur, een 33 jarige man, afkomstig uit Tilburg aangehouden, terzake huiselijk geweld. Hij had zijn 32 jarige vriendin, zonder enkele reden een flinke klap in het gezicht gegeven. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling. De verdachte verzette zich tijdens zijn aanhouding. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Aanrijding met letsel

HILVARENBEEK Op de Rijksweg A58 verloor zaterdagmorgen, tegen 04.00 uur, een 38 jarige automobilist, afkomstig uit Boxtel, de macht over het stuur en kwam met zijn auto in aanrijding tegen een verkeersregelinstallatie. De bestuurder reed over de Provincialeweg de N269 komende uit de richting van Tilburg. Op het moment dat hij rechts af, de Rijksweg A58, richting Eindhoven insloeg verloor hij de controle over zijn voertuig. Door deze aanrijding raakte de man gewond aan nek en hoofd. Voor onderzoek werd hij overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis te Tilburg.

Horecanachten centrum van Tilburg rustig verlopen

TILBURG Toezichthoudende agenten spreken van een rustig uitgaansweekend. De horecanachten, vrijdag- en zaterdagnacht, in het uitgaansgebied van het centrum van Tilburg zijn rustig verlopen.

Vrijdagnacht werden er in totaal 16 bekeuringen uitgedeeld voor uiteenlopende feiten. Zo werden wildplassers bekeurd, diverse verkeersovertreders kregen een proces verbaal alsmede overtreders van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) werden opgeschreven. Zaterdagnacht werden er drie personen aangehouden terzake belediging of het niet voldoen aan bevel of vordering. Ook werden er een aantal bekeuringen uitgeschreven aan wildplassers en feiten benoemd in de Plaatselijke Verordening.

Politie onderzoekt beroving handtas

TILBURG Zaterdagmiddag, tegen 14.00 uur, werd een 48 jarige vrouw, afkomstig uit Tilburg, slachtoffer van een tasjesroof. De vrouw liep over het Louis Bouwmeesterplein te Tilburg. Plotseling voelde ze een flinke ruk aan haar tas. Op dat moment keek ze om en zag een voor haar onbekende man op de fiets wegrijden richting Schouwburgring, met in zijn hand haar tas. De man was gekleed in een halflange donker gekleurde jas en droeg een muts. Omstanders reageerden niet op hulpgeroep van de vrouw.
Het slachtoffer heeft aangifte gedaan bij de politie die de zaak onderzoekt.

14 jarige jongen aangehouden na diefstal GSM

TILBURG Agenten hebben zaterdagmiddag, tegen 17.00 uur, een 14 jarige jongen, afkomstig uit Tilburg aangehouden terzake diefstal van een GSM.
De verdachte stond met een groepje vrienden op het Piusplein te Tilburg ter hoogte van winkelcentrum Heuvelpoort. Een 13 jarige jongen afkomstig uit Udenhout wilde het groepje jongeren passeren. Toen de verdachte hem vroeg de bal over te spelen, die het slachtoffer bij zich had, reageerde de 13 jarige jongen daar positief op. Na de bal gespeeld te hebben benaderde de verdachte hem en duwde hem harthandig tegen zijn borst. Dit herhaalde hij enkele keren. Terwijl hij dit deed griste hij de GSM van het slachtoffer uit zijn broekzak. Eenmaal in het bezit van de GSM, nam het groepje jongeren de benen. Agenten die korte tijd later het slachtoffer spraken stelden een onderzoek in. Op het Koningsplein te Tilburg troffen ze de verdachte. De jongen werd aangehouden. Op dat moment was hij niet meer in het bezit van de GSM. Een ingesteld onderzoek leidde de agenten naar twee andere jeugdigen, twee jongens van 13 en 14 jaar oud, beiden afkomstig uit Tilburg. Bij een van deze jongens werd het toestel aangetroffen.

Man bijt agent

TILBURG Agenten hebben zaterdagavond, rond 18.30 uur, in de Sint Nicolaasstraat te Tilburg, een 36 jarige man afkomstig uit Tilburg aangehouden terzake bedreiging. De man had kort voor zijn aanhouding zijn 39 jarige vriendin bedreigd. Deze bedreiging bestond uit het feit dat hij aangegeven had haar af te maken. Gealarmeerde agenten troffen de man in de woning aan. Toen de agenten de man, na zijn aanhouding, in de politiebus plaatsten, begon hij zich te verzetten. Hij beet hierbij een van de agenten in de onderarm. Hierdoor ontstond er een bijtwond. De agent heeft zich onder doktersbehandeling laten stellen. Tegen de man wordt tevens proces verbaal van mishandeling tegen een ambtenaar in functie opgemaakt.

Auteur: Desirée Brabers