Zelfstandigheid voor het eerst in waarde uitgedrukt

Stichting hulphond

Zelfstandigheid voor het eerst in waarde uitgedrukt.Het meest aansprekende aandeel dat te koop is maar niet op de beurs genoteerd. Dat is het aandeel Zelfstandigheid dat deze dagen wordt uitgegeven door de stichtingen Hulphond Nederland en De hond kan de was doen.

Zelfstandig en onafhankelijk kunnen leven is een recht van iedereen vinden deze stichtingen. Maar wat is de prijs van zelfstandigheid. De prijs van zelfstandigheid is onbetaalbaar. Om gehandicapte medemensen op weg te helpen naar een zelfstandig leven hebben de stichtingen Hulphond Nederland en De hond kan de was doen de handen ineengeslagen om 400 aandelen Zelfstandigheid te verkopen à 250,00 euro. Door middel van de uitgave van de aandelen kunnen de stichtingen nieuwe hulphonden en deelnemers opleiden met als einddoel een zelfstandig leven voor mensen met een functiebeperking. Bedrijven en andere organisaties kunnen één of meerdere aandelen kopen om van de actie te profiteren. De waarde van de aandelen stijgt voor de participanten naar onbetaalbare hoogte wanneer de combinatie tussen mens en dier tot stand komt. Onbetaalbaar wordt de waarde namelijk wanneer men een actieve bijdrage levert aan de zelfstandigheid van een medemens. Naast het aandeel ontvangt men nog een aantal andere voordelen die voor de participanten een nog grotere win win situatie creëren.

Het eerste aandeel is gekocht door twee jonge ondernemers, Marcel Ruyken en Mohammed Abdallaoui, 20 en 24 jaar oud die de term maatschappelijk verantwoord ondernemen heel serieus nemen. Met hun bedrijf Yfo (Young for Old) Care hebben zij de rollatorstep ontwikkeld om oudere mensen met een rollator onder andere te helpen trottoirs gemakkelijker op te komen. De productie van dit bijzondere hulpmiddel geschiedt door een sociale werkplaats. Deze samenwerking op zich is al een staaltje van goed maatschappelijk verantwoord ondernemen maar daar bovenop hebben ze als startend bedrijf van hun eerste winst een aandeel Zelfstandigheid gekocht. Dit om met hun bedrijf op meerdere vlakken bij te dragen aan een sociale maatschappij en niet alleen te denken aan het maken van winst. De stichtingen Hulphond Nederland en De hond kan de was doen en Yfo Care roepen bedrijven in alle sectoren op om het voorbeeld van de jonge ondernemers te volgen.

Meer informatie over deze aandelen kunt u vinden op www.hulphond.nl of www.de-hond-kan-de-was-doen.nl. Ook kunt u contact opnemen met W. Bos, Hoofd Fondsenwerving & Communicatie van Stichting Hulphond Nederland, 06 11 04 34 94 of S. van Boheemen, Fondsenwerver van Stichting De hond kan de was doen, 06 - 45 01 65 23