Gemeente Eindhoven

witruimte
Persbericht 13 maart 2006, no. 66

Harmonieuze opening Viaduct Meerenakkerweg

Op zaterdagmiddag 11 maart is het nieuwe viaduct bij de Meerenakkerweg officieel geopend door wethouder mevrouw Mary-Ann Schreurs van de gemeente Eindhoven. Dit vond plaats onder muzikale begeleiding van Harmonie LâUnion Fraternelle uit Zeelst (Veldhoven) en de Koninklijke Harmonie Phileutonia uit Eindhoven. Beide muziekkorpsen speelden een eigen plaatselijk muziekstuk en hierna een gezamenlijk stuk; een harmonieuze opening van het viaduct was hiermee een feit.

Het viaduct Meerenakkerweg creëert een doorgang onder de A2, waarmee een nieuwe verbinding is ontstaan tussen Veldhoven en Eindhoven. Het viaduct was oorspronkelijk bedoeld om de toename van het verkeer van en naar Eindhoven door de realisatie van VINEX locatie Meerhoven en de groei van Veldhoven op te vangen. Inmiddels is een nieuwe aansluiting van de A2 op de Meerenakkerweg gepland. Hiermee wordt â samen met de ombouw van de Randweg â voorzien in een goede bereikbaarheid van de regio Eindhoven. Met de komst van dit viaduct en de toekomstige aansluiting op de verbrede A2 wordt voorkomen dat in 2010 de infrastructuur rondom Eindhoven vastloopt.

De bouw van het viaduct heeft enige tijd in beslag genomen. In oktober 2004 is gestart met de voorbereidende werkzaamheden. In december 2005 is het viaduct opengesteld voor gemotoriseerd verkeer. Tijdens de realisatie is twee keer een rijstrook op de A2 afgesloten geweest. De eerste keer ten behoeve van het realiseren van de landhoofden (herfstvakantie 2004), de tweede keer (mei 2005) ten behoeve van het inschuiven van beide brugdekken. Daarnaast is de A2 een aantal malen helemaal afgesloten geweest tijdens de nachtelijke uren, ten behoeve van het aanbrengen en opruimen van de verkeersmaatregelen. contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2006 Gemeente Eindhoven