Politie Zuid-Holland-Zuid

13/3 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

, 13-03-2006

OPENLIJK GEWELD
ZWIJNDRECHT Zondag 12 maart zijn zes jongens uit Zwijndrecht aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 17-jarige jongen uit Dordrecht. De verdachten hadden in groepsverband het slachtoffer mishandeld, onder andere met stokken. De mishandeling vond plaats op de Welhorst. Het slachtoffer liep een pijnlijk been op. Drie van de verdachten, één van 12 en twee van 13 jaar, zijn in verzekering gesteld. De anderen zijn na verhoor heengezonden. De politie stelt een onderzoek in.

STUKJE VAREN
DORDRECHT Zondag 12 maart zijn twee mannen van 18 en 19 jaar uit Dordrecht aangehouden nadat zij bij de Ottersluis een stuk waren gaan varen in de boot van een 52-jarige Dordtenaar. De eigenaar van de boot had zijn vaartuig korte tijd onbeheerd laten liggen. De mannen zagen de schuit liggen en besloten er een stukje mee te gaan varen. Dit tot grote woede van de 52-jarige man, die de boot nodig had om bij zijn weiland te komen waar een schaap bezig was met lammeren. Na korte tijd keerden de mannen terug met de boot en werden zij aangehouden door de eigenaar van de boot, die hen overdroeg aan de politie. In de tussentijd had het schaap gelammerd, maar omdat de man er niet bij kon zijn, hadden twee lammetjes de geboorte niet overleefd. De mannen betuigden op het bureau spijt van hun ondoordachte actie en beloofden de eigenaar van het schaap schadeloos te stellen. Na verhoor zijn zij heengezonden.

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT Zondag 12 maart is een 29-jarige man uit Dordrecht aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. De man werd op de M.H. Trompweg gecontroleerd. Hij bleek op een fiets te rijden die in december 2002 gestolen was. Op het politiebureau verklaarde de man de fiets geruime tijd geleden gekocht te hebben. De fiets werd in beslag genomen. De man werd na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt voor heling.

VAN ALLES MIS
DORDRECHT Maandagochtend 13 maart is een 28-jarige man uit Alkmaar aangehouden nadat hij agenten die hem een bekeuring wilden geven beledigd en bedreigd had. De agenten hadden tijdens hun surveillance het kenteken van de auto van de man opgevraagd en ontdekten hierbij dat de APK van het voertuig vervallen was. Bovendien moest de man direct een andere boete betalen, anders zou zijn rijbewijs ingevorderd worden. Toen zij de man staande hielden en hem vertelden dat hij een bekeuring kreeg voor zijn vervallen APK en dat hij direct een andere bekeuring diende te betalen omdat anders zijn rijbewijs ingevorderd werd, ontstak de man in grote woede. Hij maakte de agenten uit voor alles wat mooi en lelijk was en dreigde hen buiten werktijd wat aan te doen. Omdat de man niet tot rede te brengen was, werd hij aangehouden. Onderweg naar het politiebureau probeerde de verdachte één van de agenten nog een kopstoot te geven. De man is ingesloten en wordt verhoord.

ZONDER BENZINE
DORDRECHT Maandagnacht 13 maart is een 31-jarige vrouw uit België aangehouden en haar rijbewijs kwijtgeraakt. De vrouw was kennelijk zonder benzine komen te staan op de A16. Om andere automobilisten op haar probleem te wijzen en te laten stoppen, was de vrouw op de snelweg gaan staan. Toen gealarmeerde agenten polshoogte namen, troffen zij de vrouw aan bij haar auto en boden haar een warme ruimte om te wachten tot de Wegenwacht haar uit de brand zou komen helpen. Omdat de agenten vermoedden dat de vrouw wat gedronken had, lieten zij haar een blaastest doen. Die mislukte meermaals, waarna de vrouw werd aangehouden. Op het politiebureau kreeg vrouw het wederom niet voor elkaar de blaastest met succes af te ronden, daarom is er bloed afgenomen van de vrouw. Bovendien werd haar rijbewijs ingevorderd. De vrouw bleek ook in het bezit van een busje traangas. Dit is verboden, het busje werd in beslag genomen. De vrouw is ingesloten en wordt verhoord.