Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT NB, 12 maart 2006

Politie Raamsdonksveer onderzoekt (poging) autodiefstal

RAAMSDONKSVEER - De politie van het team Geertruidenberg-Drimmelen onderzoekt een aantal pogingen autodiefstal en de diefstal van een Opel Astra in Raamsdonksveer. In de nacht van donderdag 9 maart op vrijdag 10 maart sloeg de autodief op een aantal plaatsen in Raamsdonksveer toe. Op de Anemoonlaan probeerde de dief een Opel Astra weg te nemen, op de Kasteellaan ging het om twee Open Vectras. In alle gevallen mislukte de diefstal. Van twee autos bleek het stuur te zijn afgebroken.
Meer succes had de autodief in de Brejaartstraat. Daar maakte hij een blauwe Opel Astra buit.
De politie stelde een onderzoek in en kwam in de loop van vrijdag 10 maart in contact met politiemensen van het korps Limburg-Zuid. Die hadden een 19-jarige man uit Roermond aangehouden en de gestolen Opel Astra aangetroffen. Het voertuig bleek betrokken te zijn geweest bij een aanrijding waarna hij, zonder achterlating van zijn identiteit was weggereden. De politie onderzoekt of er nog andere verdachten betrokken bij de diefstal. De verdachte is, gaande het onderzoek, in verzekering gesteld

Voetbalwedstrijd mondt uit in vechtpartij

WAALWIJK Tijdens een voetbalwedstrijd WSR tegen LSV, zaterdagmiddag, op de Akkerlaan te Waalwijk, raakten spelers slaags met elkaar. In de tweede helft werd een van de thuisspelers, een 32 jarige man uit Waalwijk, hardhandig getrapt die op zijn beurt de tegenspeler wegduwde. Deze reactie zorgde voor een kettingreactie bij de spelers van LSV die vervolgens gezamenlijk slaags raakten met de thuisspelers. Een toeschouwer rende hierop het veld op en sloeg de 32 jarige speler met een stuk hout op zijn hoofd. Hiervoor heeft het slachtoffer zich onder doktersbehandeling moeten stellen. Resultaat, een dikke bult op zijn hoofd.
De speler heeft aangifte gedaan en de politier stelt een onderzoek in.

Politie houdt diverse verkeerscontroles

KAATSHEUVEL Op de Europalaan te Kaatsheuvel schreven agenten vrijdagavond, 10 maart, in totaal 40 bekeuringen uit tijdens een ingestelde verkeerscontrole. Merendeel van de automobilisten (27x) werden bekeurd, omdat ze een verbodsbord negeerden. Verder kregen 6 weggebruikers een proces verbaal voor het niet voeren van verlichting, fout parkeren en het negeren van een gegeven stopteken.

VEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag controleerden agenten weggebruikers, tijdens een algemene verkeerscontrole op de Schmitzstraat te Veen. In totaal werden er 12 blaastesten afgenomen. Een van de bestuurders, een 22 jarige man uit Wijk en Aalburg, bleek teveel gedronken te hebben. Eenblaastest wees uit dat hij 370 Ug/l, zijnde 0,85 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur. Verder werden er 4 bekeuringen uitgeschreven voor onjuiste APK, het niet dragen van een autogordel en het negeren van het rode verkeerslicht.

OOSTERHOUT Vrijdagavond, tegen 22.30 uur, controleerden agenten op de Rijksweg A59 Made, een 21 jarige automobilist uit Andel. Deze bestuurder reed 183 km/uur waar de maximum snelheid 120 km/ uur bedraagt. Een overschrijding van 63 kilometer per uur. Na controle mocht de bestuurder zijn rijbewijs aan de agenten overhandigen. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie stuit op hennepplanten

OOSTERHOUT Agenten troffen vrijdagavond, rond 23.00 uur, op de Rijksweg A59, tijdens een controle negen plastic zakken gevuld met hennepplanten aan.
Tijdens de surveillance reden de agenten over de Rijksweg A59. Voor hen reed een personenauto die bestuurd werd door een 39 jarige man, afkomstig uit Waalwijk. Tijdens het rijden, roken de agenten een sterke henneplucht. Nadat de bestuurder een stopteken gekregen had, troffen ze in de auto de zakken met hennepplanten aan. De verdachte, een veelpleger uit Den Bosch werd aangehouden en in verzekering gesteld. Zowel de zakken met hennep als een aanzienlijk geldbedrag werd in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in.

Jeugdigen aangehouden na lokaalvredebreuk

WAALWIJK Een beveiligingsmedewerker van winkelcentrum De Els te Waalwijk, heeft afgelopen vrijdagavond, rond 20.30 uur, twee jongens aangehouden terzake lokaalvredebreuk.
De jongeren maakten deel uit van een grote groep jeugd die overlast veroorzaakten in het winkelcentrumgebied. De overlast bestond uit het lastig vallen van winkelende mensen en het blokkeren van de toegang tot het winkelcentrum. Nadat de beveiligingsmedewerker de jeugd diverse malen op hun gedrag had aangesproken en de groep gevorderd had te vertrekken werd daar geen gehoor aan gegeven. Na een derde vordering gaven de twee verdachten aan niet te vertrekken, waarop hij de jongens (14 en 15 jaar), beiden afkomstig uit Waalwijk aan heeft gehouden. Gealarmeerde agenten namen de jongens over en brachten ze voor onderzoek naar het politiebureau.

Politie onderzoekt vernielingen aan autos

RIJEN Vanmorgen, tegen 02.30 uur, kregen agenten de melding, dat er op het Gagelrijs diverse geparkeerd staande autos het doelwit waren geworden van vernielingen. Getuigen hadden gemeld dat een aantal fietsende jongens tegen onder andere spiegels van autos geschopt hadden. Ter plaatse bleek dat de jongens in twee aangrenzende straten, Gagelrijs en Houtelaar, aan totaal 12 autos vernielingen hadden gepleegd. De politie stelde onmiddellijk een onderzoek in de omgeving in. De verdachten echter niet meer aangetroffen.

Twee mannen aangehouden terzake vernieling

GEERTRUIDENBERG Agenten hebben vanmorgen, tegen 11.30 uur, op het politiebureau op de Amerweg, twee mannen (18 en 19 jaar), beiden afkomstig uit Geertruidenberg aangehouden, terzake vernieling. De mannen hadden afgelopen nacht meerdere spiegels van autos vernield. Nadat de agenten een onderzoek hadden ingesteld en beide jongens op het politiebureau had uitgenodigd werden ze daar vervolgens, met toestemming van de officier van justitie, buiten heterdaad aangehouden.

Poging overval in woning

OOSTERHOUT Vrijdagmiddag heeft de politie een uitgebreide aangifte opgenomen van een poging tot overval in een woning.
Een 36 jarige man deed aangifte van het feit dat op donderdag, 09 maart, tussen 21.00 uur en 22.00 uur, drie mannen zijn woning, aan de Zuiderbeemd te Oosterhout, waren binnengedrongen. Nadat de verdachten hadden aangebeld en de aangever de deur had geopend liepen de mannen de woning in. In de woning dreigden de mannen met messen en sommeerden om geld. Omdat de bewoner geen geld had vertrokken de mannen enige tijd later, zonder buit. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in.

Diverse bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed

GEERTRUIDENBERG Agenten controleerden vrijdagavond, tegen 23.30 uur, op de Markt te Geertruidenberg, een 26 jarige bestuurster uit Rijsenhout. Deze automobiliste had kort voor de controle met haar auto een aanrijding veroorzaakt tegen een stroomkastje op de locatie Kuiipershoek te Drimmelen. Na de aanrijding was ze doorgereden. De bestuurster bleek onder invloed van alcoholhoudende drank. Een blaastest op het bureau wees uit dat de vrouw 480 Ug/l, zijnde 1,10 promille alcohol in haar bloed had. Tegen de vrouw wordt een proces verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en het verlaten plaats ongeval. Met een rijverbod van 4 uren mocht ze huiswaarts keren.

MADE Zaterdagochtend, tegen 01.00 uur, controleerden agenten op de Kapelstraat te Made een 25 jarige automobilist, afkomstig uit Oosterhout. Ook deze bestuurder bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Na zijn aanhouding weigerde de man zijn medewerking te verlenen aan een blaastest. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Voorzien van een rijverbod van 24 uur mocht hij vertrekken. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

DONGEN Anderhalf uur later controleerden agenten op de Middellaan te Dongen, een 50 jarige bestuurder afkomstig uit Dongen. Ook deze automobilist bleek onder invloed te verkeren. Een blaastest wees uit dat hij 340 Ug/l, zijnde 0,9 promille alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een rijverbod van 4 uur mocht hij vertrekken.

DRIMMELEN Vanmorgen, tegen de klok van 02.15 uur, controleerden agenten op de Havenkade te Drimmelen, een 45 jarige bestuurder uit Drimmelen. Ook deze bestuurder werd aangehouden terzake het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de man 585 Ug/l, zijnde 1,3 promille alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Met een rijverbod van 6 uur mocht hij vertrekken.

Auteur: Desirée Brabers